Кабінету «Клініка, дружня до молоді» КЗ «ХМКЛ ім.Є.Є.Карабелеша» виповнилося 7 років

Written by admin on . Posted in Останні події

5 жовтня 2010 року був відкритий кабінет «Клініка, дружня до молоді» для медико-соціальної допомоги підліткам. Працюючи за принципами добровільності, доброзичливості та доступності,  КДМ надає консультативно-лікувальну допомогу безкоштовно та анонімно учнівській та студентській молоді. КДМ тісно взаємодіє з громадськими, молодіжними та благодійними організаціями, постійно розширюючи коло партнерів.

Профілактична робота є основним напрямком в діяльності КДМ. Основна мета – пропагування здорового способу життя, підвищення  рівня поінформованості молоді щодо ВІЛ-інфекції/СНІДу,  формування  навичок безпечної поведінки, збереження репродуктивного здоров’я. Постійно змінюються і розширюються форми роботи з молоддю: інтерактивні лекції,  бесіди, тренінги, онлайн-тестування, інформаційні дні у форматі «відкритий мікрофон».  Щорічно організовуються вуличні акції, студентські конференції, фестивалі  «Молодь обирає здоров’я».

Завдяки програмі  навчання волонтерів  до участі в роботі залучаються підлітки та молодь. Щорічно підготовку проходять близько 20-25 волонтерів, які постійно приймають активну участь в масових заходах КДМ та поширюють знання  з питань збереження здоров’я серед однолітків за принципом «рівний – рівному».

З 2015 року КДМ  веде інформаційні сторінки у соціальних  мережах «В Контакті», Facebook, канал на YouTube, де  молодь може  дізнатися про роботу кабінету та ознайомитися з корисною інформацією щодо збереження здоров’я, яка постійно оновлюється.

Спеціалісти КДМ систематично  вивчають фактори, що впливають на здоров’я підлітків та молоді. Результати цих досліджень публікуються у науково-методичних журналах та у  збірниках науково-практичних конференцій.  Дослідження допомагають  постійно вносити корективи у тематику інформаційно-просвітницьких заходів.

Цей день народження КДМ пройшов для співробітників, як завжди, у роботі: спілкування з молоддю, тренінги, перегляд та обговорення відеофільмів, чергове супервізійне засідання. Юні зацікавлені обличчя відвідувачів, непідробний інтерес молоді до питань здорового способу життя надихають нас на подальшу творчу діяльність, надають наснаги, нових сил та натхнення.

Наша сторінка на Facebook: https://www.facebook.com/kdm.kherson/

Керівник кабінету КДМ                                                    Н.І.Крамаренко

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

63