ХV Регіональна науково-практична конференція на тему: «Сучасні можливості ангіохірургії в діагностиці та лікуванні хірургічної та соматичної патології»

Written by admin on . Posted in Останні події

Конференція буде проведена 22 вересня 2017 року на базі КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша».

Актуальність конференції полягає в її мультидисциплінарності, та можливості для фахівців практично всіх спеціальностей ознайомитися з сучасними досягненнями судинної та рентгенендоваскулярної хірургії.

Серед питань, які будуть розглянуті – це лікування тромбоемболії легеневої артерії – проблеми інтенсивної терапії, кардіології, пульмонології та судинної хірургії. Які сучасні підходи до відновлення прохідності легеневої артерії та її гілок, усунення легеневої гіпертензії, лікування інфаркт-пневмонії.

Друге не менш важливе питання – лікування ішемічного інсульта в гострій фазі методом локального тромболізиса. Цей метод дозволяє розширити так зване «терапевтичне вікно», дозволяє відновити прохідність судин головного мозку. Питання актуальне для неврологів, реаніматологів.

Звужені судини можуть бути в будь якій зоні, і різні види втручань для розширення їх дозволяє усунути прояви ішемії органів: дилатації судин головного мозку дозволяють уникнути ішемічних уражень та гострих порушень кровообігу; лікування ішемічної хвороби серця; усунення ішемії органів черевної порожнини; лікування вазоренальної гіпертензії.

Протилежно також виконуються втручання для перекриття кровообігу в різних судинних басейнах. Це потрібно для блокування аневризм та мальформацій головного мозку та запобігання геморагічних інсультів; зупинки кровотеч; зменшення кровопостачання пухлинних новоутворень перед операцією, а також як самостійний метод лікування при деяких новоутвореннях і хворобах.

На конференцію запрошені провідні фахівці України.

  • Сморжевський  Валентин  Йосипович (професор  каф.  хірургії  та трансплантології НМАПО ім. П.Л. Шупика, д. мед. н., м. Київ).
  • Сергєєв Олег Олександрович (завідувач відділення  судинної  хірургії  КЗ «Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. І.І. Мечникова», головний позаштатний спеціаліст ДОЗ Дніпропетровської ОДА, м. Дніпро).
  • Йовенко Ігор Олександрович (зав. від. інтенсивної  терапії  політравми  КЗ «Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. І.І. Мечникова», к. мед. н., м. Дніпро).
  • Кондратюк  Вадим  Анатолійович (старший науковий співробітник відділу ендоваскулярної хірургії та ангіографії Національного  Інституту  хірургії  та трансплантології ім. О.О. Шалімова НАМН України, к. мед. н., м. Київ).
  • Цогаєв Юрій Юрійович (серцево-судинний хірург  клініки  «Intosana»,  м. Одеса).
  • Спірін  Юрій  Сергійович (завідувач відділення  серцево-судинної  хірургії КЗ «Херсонська обласна клінічна лікарня», к. мед. н., головний позаштатний спеціаліст ДОЗ Херсонської ОДА м. Херсон).
  • Гардубей  Євген  Юрійович (судинний хірург КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша», к. мед. н.).

Напередодні конференції 21.09.17 Кондратюк Вадим Анатолійович проведе майстер клас по рентгенендоваскулярному лікуванню патології органів черевної порожнини і тазу.

Користь конференції – в інформації, яка буде доведена до всіх присутніх, про сучасні можливості судинної і рентгенендоваскулярної хірургії та інтервенції її в суміжні дисципліни. А також в презентації сучасної рентген операційної в нашій лікарні.

 

Голова оргкомітету, головний лікар

КЗ «ХМКЛ ім. Є.Є. Карабелеша»,

Заслужений лікар України Малицька А.П.

 

Trackback from your site.

Leave a comment

61