Фестиваль «Молодь обирає здоров’я»

Written by Админ on . Posted in Останні події

Стало вже доброю традицією в ці весняні дні проводити фестиваль «Молодь обирає здоров’я». Щорічний фестиваль проводиться за ініціативи головного лікаря КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» , «Клініки, дружньої до молоді» та Херсонської спеціалізованої школи I-III ступеню №27. В цьому році це вже 4-й фестиваль, який проходив з 27 по 29 квітня.

IMG_4719В рамках фестивалю з навчальних закладах Суворовського району проведені інтерактивні лекції, тренінги, тестування, переглянуто відеофільми щодо пропаганди здорового способу життя, профілактики шкідливих звичок, ВІЛ/СНІДу та захворювань, що передаються статевим шляхом. В Центральній міській бібліотеці ім. Л.Українки пройшов інформаційний день «Репродуктивне здоров’я молоді – майбутнє нації». Активну участь в роботі фестивалю приймали працівники Християнського молодіжного руху «Анастасіс».

В заключний день фестивалю 29 квітня в школі №27 проведено виставку малюнків та санбюлетнів з рекомендаціями зі здорового способу життя. Бажаючі могли ознайомитися з книжками на тему здоров’я. Волонтери «Клініки, дружньої до молоді» роздавали розроблені ними буклети та листівки з актуальних для молоді питань.

 

До учнів завітали херсонські байкарі, які закликали підростаюче покоління вести здоровий спосіб життя та займатися спортом. Відбувся флешмоб «Молодь обирає здоров’я». Лунали гасла про здоров’я, красу та молодість. Під бадьорі вигуки дітей у небо піднялися повітряні кульки з побажаннями здоров’я усім херсонцям. Фестиваль продовжився святковим тематичним концертом, у якому прийняли участь талановиті та небайдужі учні і студенти навчальних закладів Суворівського району.

Міський голова Володимир Васильович Миколаєнко відзначив важливість інформаційних заходів для підлітків, в яких вони самі приймають активну участь та пропагують здоровий спосіб життя, тому що здорова молодь – це здорова країна. Володимир Васильович привітав всіх присутніх зі святом здоров’я, побажав молоді успіхів і наснаги.

Изображение 011Почесними гостями були: начальник міського управління освіти Ніконов Юрій Миколайович,  керуючий справами Суворовської у м. Херсоні ради Зигало Анатолій Веніамінович.

Колективи навчальних закладів продемонстрували номери, у яких різноманітно пропагували відповідальне ставлення до збереження свого здоров’я.

Головний лікар КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є.Карабелеша» Алла Павлівна Малицька вручила «Подяку головного лікаря» учасникам тематичного концерту. Алла Павлівна щиро дякувала молодим талановитим виконавцям, які приєдналися до пропаганди здорового способу життя, та виказала сподівання на те, що молодь Херсона стане достойним майбутнім України.

 

IMG_4770Гості фестивалю об’єднання «Ми – херсонці» подарували гостинним господарям – школі №27 спортивний інвентар. Світлана Береш вручила директору школи Мітковській Ірині Анатоліївні футбольні та баскетбольні м’ячі.

Всі учасники концерту та глядачі отримали від спонсора фестивалю ООО «Данон» смачні подарунки.

Фестиваль пройшов в атмосфері справжнього свята молодості та здоров’я. Бажаємо всім здоров’я! До нових зустрічей!

 фотозвіт фестивалю

 

Заступник головного лікаря з дитинства  КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша»  В.В. Самодіна

Trackback from your site.

Leave a comment

71