Евакуація пройшла успішно

Written by admin on . Posted in Останні події

29 серпня на базі поліклініки № 2 КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» відбулося об’єктове тренування з питань цивільного захисту на тему «Дії медичного персоналу та працівників лікарні при  загрозі мінування та мінуванні об’єктів клінічної  лікарні». Керівництво тренуванням здійснювала заступник головного лікаря Ольга Керецман.

Оперативна нарада керівного складу цивільного захисту

Головною метою проведення тренування було відпрацювання заходів захисту персоналу та відвідувачів поліклініки від наслідків можливого вибуху,  досягнення злагодженості в роботі та відпрацювання взаємодії сил цивільного захисту при виявленні предметів, схожих на вибуховий пристрій та відпрацювання евакуаційних заходів.

Поліція і рятувальники прибули до місця виклику

Згідно задуму проведення тренування, від правоохоронних органів надійшла інформація про загрозу здійснення терористичного акту через мінування будівель клінічної лікарні. Реагуючи на надіслане повідомлення, за вказівкою в.о. головного лікаря Ганни Гостєвої, було оголошено збір керівного складу  закладу та проведено оперативну нараду щодо дій персоналу клінічної лікарні за отриманим повідомленням.

Штаб цивільного захисту працює

О 10 годині була приведена в дію ввідна, за якою працівниками поліклініки № 2 було виявлено «підозрілий предмет, схожий на вибуховий пристрій». За цією ввідною в.о. завідувача поліклінікою Тамарою Камчатовою було організовано оповіщення керівного складу закладу, огородження і охорона місця небезпечної знахідки, а також розпочата евакуація персоналу та відвідувачів у безпечну зону.

Підозрілий предмет ідентифіковано

До участі у тренуванні були залучені підрозділи аварійно-рятувальної служби Державної служби надзвичайних ситуацій, Національної поліції (поліція діалогу, чергова патрульна та кримінальна служби, вибухо-технічна та кінологічна служби), а також працівники Служби безпеки України.

Обговорення результатів тренування

Кожна служба у ході проведення тренування відпрацювала свої завдання і в підсумку, «підозрілий предмет» було знешкоджено.

Персонал повертається на робочі місця

Головна мета проведення тренування була досягнута, персонал лікувального закладу отримав практичні навики проведення евакуаційних заходів на випадок виникнення надзвичайних ситуацій, а також, на прикладі роботи спецпідрозділів, на власні очі впевнився у готовності працівників правоохоронних органів захистити населення міста від терористичних посягань.

Віктор Доценко

фахівець з питань цивільного захисту

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

66