Емоції – під контроль!

Written by admin on . Posted in Останні події

Для людини важливо мати здорове тіло. Але цього не достатньо для того, щоб повною мірою розкрити особистісний потенціал, стати суспільно активним громадянином та почуватися щасливим. Потрібно також, щоб здоровою була душа.  Психічне здоров’я – це стан благополуччя, в якому людина реалізує свої здібності, може протистояти звичайним життєвим стресам, продуктивно працювати і робити внесок в свою спільноту.  Психічне здоров’я та психологічне благополуччя – фундаментальні складові життя дитини. Саме вони забезпечують формування  її особистості,  дозволяють їй відчувати себе у безпеці та бути задоволеним життям.

Фахівці «Клініки, дружньої до молоді» провели інформаційні заходи для підлітків  під гаслом «Емоції – під контроль!». Інтерактивні лекції та тренінги  мають на меті не тільки  привернути увагу  молоді до  проблеми збереження психічного здоров’я і поглибити знання у цьому питанні, а й сформувати соціальні навички та  відповідальне ставлення до власного здоров’я. На тренінгах підлітки вчаться протистояти утискам, захищати свої психологічні кордони, екологічно проявляти свої емоції та спілкуватися безконфліктно. Це дозволить скоротити  невротичні, тривожні та депресивні розлади серед підлітків.

Треба своєчасно дбати про психічне здоров`я, а не лікувати психічні хвороби. Від того, яку увагу сьогодні ми приділяємо  охороні психічного здоров’я наших дітей, залежить майбутнє нашого суспільства. Психічне здоров’я є основою благополуччя людини і ефективного функціонування суспільства.

Скажіть «НІ!» стресу.  Будьте уважними один до одного. Оберігайте власне психічне здоров’я та пам’ятайте про людей, які поруч!

 

Крамаренко Н.І., керівник КДМ

Павловська Л.О., практичний психолог КДМ

 

 

Tags: ,

Trackback from your site.

Leave a comment

66