Допомога постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС

Written by admin on . Posted in Останні події

Медична допомога громадянам, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС у КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня» проводиться згідно Закону « Про статус та соціальний захист громадян, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС» та директивних документів МОЗ України, Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

Станом на 01.01.2014 року у Суворовському районі м.Херсона перебувають під наглядом 640 осіб дорослого населення, що постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС: – 236 ліквідаторів, – 210 евакуйованих, – 194 переселених.

Найбільша кількість постраждалих перебуває під наглядом лікарів поліклініки №2 КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня» це 492 особи, що складає 76,8% від загальної кількості зареєстрованих в Суворовському районі.

Традиційно в травні – червні (а також на протязі всього року в індивідуальному порядку) в поліклініці №2 КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня» проводиться щорічний комплексний медичний огляд цієї категорії населення. Диспансеризація осіб, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС проводиться планово безоплатно (за кошти державного бюджету) відповідно до Порядку, затвердженого наказом МОЗ України від 27.08.10р №728, вимог чинного законодавства, зокрема медичних стандартів на засадах доказової медицини.

Станом на 20.06.14р комплексний медичний огляд пройшли 450 осіб (91,4 % від підлеглого контингенту).

Лікар – організатор Т. М .Камчатова

Trackback from your site.

Leave a comment

69