Акція пожертвування донорської крові

Written by admin on . Posted in Останні події

Донорство крові (від лат. Donare – «дарувати») і (або) її компонентів – добровільна здача крові та (або) її компонентів донорами, а також заходи, спрямовані на організацію та забезпечення безпеки заготівлі крові та її компонентів. Кров, взята від донора (донорська кров), використовується в науково-дослідних та освітніх цілях; у виробництві компонентів крові, лікарських засобів та медичних виробів.

Клінічне використання донорської крові та (або) її компонентів пов’язано з трансфузією (переливанням) реципієнту в лікувальних цілях і створенням запасів донорської крові та (або) її компонентів.

Штучні замінники крові мають побічні ефекти, токсичні, дорогі і не здатні повністю замінити всі компоненти і відтворити всі функції крові в організмі, тому донорська кров практично незамінна при переливанні.

Кров потрібно потерпілим від опіків і травм, при проведенні складних операцій і при важких пологах. Кров також життєво необхідна хворим на гемофілію, анемію і онкологічним хворим при хіміотерапії. Кожен третій житель Землі хоч раз в житті потребує донорської крові.

16.09.2013 р. на базі відділення хірургії судин Комунального закладу «Херсонська міська клінічна лікарня» проходила акція добровільного пожертвування донорської крові.

63 співробітника активно взяли участь в акції і здали кров. Найактивнішими виявилися співробітники стаціонару – 26 осіб та поліклініки №1 – 20.

Акція була висвітлена ЗМІ (обласне телебачення ТРК «Скіфія», обласне радіо).

Адміністрація лікарні висловлює всім величезне спасибі за участь і розуміння значущості даного заходу.

Trackback from your site.

Leave a comment

61