До Всесвітнього дня здоров’я

Written by Админ on . Posted in Останні події

У нашій суспільній свідомості вітає одна дуже проста думка, безпосередньо пов’язана з питаннями здоров’я і проблемами його відсутності. «Буде здоров’я – решта все додасться», – так звучить це багатовікове спостереження. І дійсно, наявність або відсутність у людини цього найціннішого стану, визначає його повсякденне життя, соціальну і особисту реалізацію. Здоров’я – це справжнє багатство, наявність якого ми інколи ігноруємо.

Напередодні Всесвітнього дня здоров’я кабінет «Клініка, дружня до молоді» спільно зі службою у справах дітей Суворовської районної у м. Херсоні ради   у Центральній бібліотеці імені Лесі Українки 25 березня 2016 року провели інформаційний захід – відкритий мікрофон «Що тобі заважає бути здоровим?» Під час заходу студенти навчальних закладів в інтерактивному спілкуванні обговорили  усі шкідливі звички, причини їх виникнення та способи подолання. Було переглянуто відеофільми про негативний вплив тютюну, алкоголю, наркотичних речовин на здоров’я людини.  В ході   тренінгової гри та дискусії студенти засвоїли навички безпечної поведінки та усвідомили необхідність відповідального ставлення до своїх статевих відносин.  Головна мета заходу – нагадати молоді про особисту відповідальність кожного за своє здоров’я та застерегти від ризикованої поведінки. Спеціалісти кабінету «Клініка, дружня до молоді»  запропонували підліткам пройти анонімне анкетування з питань репродуктивного здоров’я і роздали інформаційні матеріали. Керівник кабінету звернула увагу на необхідність визначення свого статусу та запросила пройти обстеження на ВІЛ швидкими тестами в КДМ.

Для студентської аудиторії  була представлена тематична книжкова виставка з фондів бібліотеки. Наприкінці зустрічі студенти в Інтернет центрі бібліотеки ділилися отриманою інформацією  через соціальні мережі і місцеве радіо «Таврія» у форматі «відкритий мікрофон». Молоді люди завітали також на інформаційну сторінку КДМ у соціальній мережі «ВКонтакті» та ознайомилися з корисною інформацією щодо здоров’я.

Учасники заходу прийшли до висновку, що здоров’я – це основа для реалізації можливостей людини, а здоровий спосіб життя –  запорука успішного майбутнього.

 

Керівник КДМ дитячої поліклініки №1
КЗ “ХМКЛ ім. Є.Є. Карабелеша” Н. І. Крамаренко

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

62