До Всесвітнього дня контрацепції

Written by admin on . Posted in Останні події

26 вересня відмічається  Всесвітній день контрацепції.  Спеціалісти “Клініки,  дружньої до молоді”, спільно з громадською організацією “ГромадаUA”, з  Центром планування сім’ї та репродукції людини, Центром планування сім’ї  пологового будинку №1 та Херсонським обласним онкологічним диспансером прийняли участь в інформаційно-просвітницьких заходах “Плануй своє МАЙБУТНЄ!” у навчальних закладах Херсона.

Цей проект проходить за ініціативи Коаліції з Репродуктивного Здоров’я та Планування Сім’ї.  Акція має на меті інформування молоді про можливості та засоби попередження небажаної вагітності,  профілактики захворювань, що передаються статевим шляхом та формування навичок безпечної сексуальної поведінки. Заходи пройшли для учнів старших класів школи №32 та студентів ДНЗ “Вище професійне комерційне училище”, “Херсонське вище професійне училище ресторанного господарства”.

Спеціалісти поділилися з молоддю достовірною інформацією з приводу ризиків небезпечних статевих відношень та способів  їх запобігання. Особливу увагу  було приділено сучасним методам контрацепції. Підлітки та молодь переглянули та обговорили цікаві презентації експертів – лікарів, відеофільми та соціальні ролики. Відбулося жваве безпосереднє спілкування з психологом та гінекологами, в ході якого  фахівці відверто відповідали на запитання. Під час тренінгів  молодь закріплювала знання та навички  безпечної поведінки.

Сподіваємось, що після таких інформаційних заходів молоді люди будуть відповідальніше  ставитись до власного репродуктивного здоров’я та свого майбутнього!

Плідна співпраця з нашими партнерами буде продовжена.

Trackback from your site.

Leave a comment

71