До Всесвітнього дня боротьби з  ВІЛ/СНІДом.

Written by Админ on . Posted in Останні події

Щорічно 1 грудня у світі відмічається День боротьби з ВІЛ/СНІДом.  На протязі листопаду  «Клініка, дружня до молоді» КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є.Карабелеша» проводила у навчальних закладах інформаційний марафон: інтерактивні лекції, тренінги, анкетування. 30 листопада відбувся заключний етап цього  марафону. КДМ спільно з Центральною міською бібліотекою ім..Л.Українки провела інформаційний день у форматі «Відкритий мікрофон»  під гаслом «Моє здоров’я, моє право».

В рамках інформаційного дня  підлітки та молодь отримали достовірну інформацію про ситуацію з ВІЛ/СНІД в Україні та Херсонській області, переглянули відеофільм про шляхи передачі інфекції. Активну участь студенти взяли у тренінгу навичок безпечної поведінки «Мій вибір».  Студенти  продемонстрували зацікавленість та небайдужість до цієї проблеми, усвідомили  необхідність збереження репродуктивного здоров’я та визначення свого ВІЛ-статусу. В інтерактивних іграх закріплювали знання про ВІЛ. Формат «Відкритий мікрофон» вже став традиційним і полюбився студентам: тут  кожен учасник мав змогу спілкуватися та висловлювати  свій погляд на проблему.  Студенти створили квест «Червону стрічку носять небайдужі!» Червона стрічка символізує надію, що  об’єднує  всіх людей у боротьбі зі СНІДом. Підлітки ознайомились з книжковою виставкою «Знати, щоб жити!». Інформаційний день завершився в інтернетбібліотеці онлайн-анкетуванням.

 У заході прийняли участь партнери КДМ: представник  Обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом  Анікейчик Т.О., настоятель храму Святої Мучениці Олександри Отець Андрій, Служба у справах дітей Суворовської районної у м. Херсоні Ради та студенти Херсонського політехнічного коледжу і Вищого професійного комерційного училища.

Мета  інформаційного марафону досягнута: анкетування до та після  заходів підтвердило підвищення серед учнівської та студентської молоді рівня обізнаності про ВІЛ/СНІД, шляхи зараження та засоби  профілактики. Молоді люди замислились  про традиційні сімейні цінності, про необхідність  відповідального ставлення до майбутнього батьківства, а також про здоровий спосіб  життя.

Інформація про захід  висвітлена в репортажі ТРК «Скіфія».

 

Керівник КДМ      Н.І.Крамаренко

Trackback from your site.

Leave a comment

62