До дня Пам’яті людей, які померли від СНІДу

Written by admin on . Posted in Останні події

«Клініка, дружня до молоді» приєдналась до вуличної акції «НЕЗАБУТІ» до дня Пам’яті людей, що померли від СНІДу, яка  відбулась 19 травня у Херсоні.

За рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я кожну третю неділю травня проводиться День пам’яті померлих від СНІДу. Вперше цей день був відзначений ще в 1983 році в Сан-Франциско США. На той момент у світі було зареєстровано лише кілька тисяч випадків захворювання на цю страшну хворобу і про неї практично нічого не було відомо. Організаторами проведення акції пам’яті померлих від СНІДу тоді стали люди, яких особисто торкнулася ця трагедія, що пережили біль втрати рідних і друзів.

Мета акції – привернути увагу  населення, особливо молоді, до проблем ВІЛ/СНІДу та збереження свого здоров’я. Організатори заходу закликали всіх спільними зусиллями  запобігти подальшому поширенню ВІЛ/СНІДу та створити толерантну атмосферу в українському суспільстві.

Волонтери громадських організацій  роздали херсонцям буклети, презервативи та запропонували пройти добровільне анонімне тестування на ВІЛ швидкими тестами в мобільній амбулаторії.

Статистика померлих від СНІДу в світі катастрофічна. Україна вже втратила близько 40 тисяч людей.

Не дамо сумній цифрі збільшитись!

Зупинимо епідемію разом!

 

Керівник КДМ                                                                          Н. І. Крамаренко

 

 

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

63