Династiя медикiв

Written by admin on . Posted in Останні події

Династiя медикiв – це не просто вибір спеціальності, це внутрішня потреба робити людям добро, бути схожими на батьків, перейняти від них саме цінне, розвивати, удосконалювати і примножувати цей багаж, бути схожими на них, бути краще за них. Це відповідальність перед тисячами потребуючих допомоги людей.

В поліклініці №2 КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня» працюють династії:


fursenkoФурсенко Ольга Захарівна
народилася 12 липня 1930 року.

У 1955 році закінчила Дніпропетровський медичний інститут. З 1963 року працює в КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня» спочатку на посаді лікаря-терапевта цехової служби, потім лікарем-ревмакардіологом, завідуючою дільничним терапевтичним відділенням поліклініки №1, районним терапевтом, а з лютого 1986 року терапевтом – поліклініки №2. За час роботи в лікарні проявила себе висококваліфікованим спеціалістом, знаючим свою справу.

Фурсенко О.З. з 1985 року по 1991 рік була головою Ради наставників для багатьох лікарів – це завідуюча поліклініки №1 Керецман О.М., завідуюча терапевтичної служби №1 Толоконікова В.Г., завідуюча терапевтичної служби №6 Рожкова Г.Б. лікар гастроентеролог Кальченко Н.М.

troninaОльга Захарівна учасник Великої Вітчизняної війни. Ветеран праці. Трудову діяльність поєднувала з активною громадською роботою, пропагандист молодіжного ланцюга. З 1993 року по теперішній час голова первинної організації ветеранів війни та праці лікарні, член Президії Суворовської районної ради ветеранів, член Херсонської міської ради ветеранів,депутат Суворовської районної ради ХХІІ – ХХІІІ скликання (1994 – 2002рр.)
Нагороджена медаллю «За доблесний труд» в Великій Вітчизняній війні 1941 – 1945 рр. (1977р.), медаллю Жукова (1998 р.), медаллю «Захисник Вітчизни» (1999р.), медаллю «60-років Перемоги в Великій Вітчизняній війни 1941-1945 рр.» (2005р.), медаллю «Ветеран праці» (1986р.), знак «Відмінник охорони здоров’я» (1984р.), орден княгині Ольги (2009р.). Фурсенко О.З. є засновником династії лікарів: донька, син та двоє онуків – лікарі.

Троніна Тетяна Григорівна (12.09.1955 року народження) – донька Ольги Захарівни . У 1984 році закінчила Одеський медичний інститут. Після закінчення і по теперішній час працює лікарем рентгенологом поліклініки №1 КЗ«Херсонська міська клінічна лікарня».

Фурсенко Артем Григорович (29.10.1965 року народження) – син Ольги Захарівни. У 1992 році закінчив Дніпропетровський медичний інститут. З 1992 року по 1995 рік працював у лікарні Суворовського району. З 1995 року працює у Дніпропетровській лікарні швидкої допомоги анестезіологом. Його дружина Фурсенко Наталя Федорівна також лікар анестезіолог-реаніматолог.

На фото зліва направо: Фурсенко Григорій Савелійович, Троніна Т.Г. – дочка, Фурсенко А.Г. – син, Фурсенко О.З. – голова династії

На фото зліва направо: Фурсенко Григорій Савелійович, Троніна Т.Г. – дочка, Фурсенко А.Г. – син, Фурсенко О.З. – голова династії

Тронін Андрій Олексійович, 14.09.1977 року народження. У 2002 році закінчив Дніпропетровський медичний інститут. У 2001-2002рр. проходив інтернатуру у лікарні Суворовського району. З 2002 року по 2008 рік працював у Кривому Розі, а з 2008 року працює лікарем анестезіологом у Ізраїлі. Його дружина Троніна Олена Миколаївна також лікар анестезіолог-реаніматолог. Онучка Фурсенко О.З.

На фото зліва направо: Троніна Т.Г. – дочка, Тронін А.О. – син, Фурсенко О.З. – голова династії

На фото зліва направо: Троніна Т.Г. – дочка, Тронін А.О. – син, Фурсенко О.З. – голова династії

Троніна Марія Олексіївна (13.02.1989 року народження). У 2012 році закінчила Дніпропетровський медичний інститут.

З 2012 року працює у Херсонському онкодиспансері лікарем-рентгенологом. Її чоловік Хорольський Олександр Іванович працює лікарем камбустіологом в опіковому відділенні Херсонської обласної лікарні.

На фото стоїть зліва зверху: Троніна М.О. – лікар-рентгенолог онкодиспансеру, сидить зліва направо: Фурсенко О.З., Брусник Лідія Василівна – мати, 1912 р.н., (нині здравствує)

На фото стоїть зліва зверху: Троніна М.О. – лікар-рентгенолог онкодиспансеру, сидить зліва направо: Фурсенко О.З., Брусник Лідія Василівна – мати, 1912 р.н., (нині здравствує)

Медичні династії – це унікальне явище, це сім’я в якій протягом кількох поколінь зберігається любов та вірність медицині.

Загальний трудовий стаж династії Фурсенко О.З. 120 років.

Династія медичних сестер

shovkunШовкун Ганна Яківна народилася 17 грудня 1921р. у багатодітній родині в с. Квітки,Корсунь-Шевченківського району. У 1939 р. закінчила

Корсунь-Шевченківське медичне училище. З 1977р. працювала перев’язувальною медичною сестрою хірургічного відділення лікарні Водників, потім була переведена завідуючою здоровпункту №2 заводу ім. Петровського. За роки роботи була нагороджена грамотами за довголітню сумлінну працю та відданість справі. Свою трудову діяльність закінчила у 1992 році.

Донька Ганни Яківни – Остапенко Галина Миколаївна. У 1966 році закінчила Херсонське медичне училище. З 1977 року і по цей час працює медичною сестрою фізіотерапевтичного відділення стаціонару К3 «Херсонська міська клінічна лікарня». Була нагороджена грамотами за довголітню сумлінну працю і високий професіоналізм.

ostapenkoОнучка Ганни Яківни – Остапенко Олена Володимирівна. У 1995 році закінчила Херсонське медичне училище. З 1996 року працювала медичною сестрою ФТВ поліклініки №2 КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня» потім була переведена в пульмонологічне відділення стаціонару палатною медичною сестрою. В даний час працює медичною сестрою перев’язувально-маніпуляційного кабінету у ХОСПІСІ. Загальний трудовий стаж династії Шовкун Г.Я. – 118 років.

ostapenko-o

Возняк Валентина Іванівна – закінчила Донецьке медичне училище в 1972 році. Трудову діяльність почала в Донецькому обласному онкологічному диспансері на посаді операційної медсестри.

voznyak3В 1974 році переїхала до Херсону, з тих пір і працює в КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня», спочатку завідуюча здоров пунктом заводу ім.Петровського, потім маніпуляційна медсестра, медсестра кабінету окуліста, з 1991р по теперішній час – старша медсестра поліклініки №2 КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня».

Має вищу кваліфікаційну категорію.

За працьовитість, відповідальність, старанність і сумлінність нагороджена багатьма грамотами, в тому числі і почесною грамотою Міністерства охорони здоров’я України.

voznyakЇї донька Жеребченко Юлія Мирославівна закінчила Херсонське медичне училище в 1995 році, з першого дня трудової діяльності працює в поліклініці №2 КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня» на посаді медсестри кабінету функціональної діагностики, має І кваліфікаційну категорію.

Загальний сімейний трудовий стаж 60 років.

 

chuprynaНаша творчість

Чуприна Денис Сергійович, 1985 року народження, закінчив Дніпропетровську державна медичну академію у 2009 році. По розподілу за державним замовлення проходив інтернатуру на базі Херсонської обласної клінічної лікарні протягом 3 років та отримав сертифікат за спеціальністю лікар-хірург. З 2012 року працює за фахом у поліклініці №2 Комунального закладу «Херсонська міська клінічна лікарня»

Приймає активну участь у суспільному та творчому житті лікарні. 12 квітня 2013 р. під патронатом Херсонської обласної організації профспілок працівників охорони здоров’я України відбувся ІІІ обласний конкурс художньої самодіяльності працівників закладів охорони здоров’я, на якому Чуприна Денис Сергійович став лауреатом та отримав сертифікат у номінації «Популярна пісня»

Trackback from your site.

Leave a comment

71