Чисті легені – запорука здоров’я всього організму.

Written by Админ on . Posted in Останні події

У    грудні 2016  року у поліклініці №2 КЗ «Херсонська  міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» на базі фізіотерапевтичного відділення  відкрився кабінет профілактики та   лікування обструктивних захворювань органів дихання та  залежності від  тютюнопаління «Чисті легені»

Робота кабінету передбачає проведення лікарських консультацій, допомогу в боротьбі з нікотиновою залежністю, навчання та мотивацію пацієнта, оздоровлення.

Для роботи в кабінеті залучаються фахівці:

– пульмонолог

– алерголог

– терапевт

– фізіотерапевт

– лікар функціональної діагностики

– нарколог

Оздоровлення та реабілітація хворих проводиться за  допомогою:

– небулайзерної  терапії

– інгаляцій сингментно-кисневої суміші

– використання   активованої води та  сингментно-кисневих коктейлів та пінок

В основі  всіх процедур лежить фізіологічна дія кисневої терапії. Вирішальне значення в лікувальному ефекті має відшкодування дефіциту  кисню в тканинах  при гіпоксії. У хворих з дихальною недостатністю при введені кисню підвищується його вміст  в альвеолярному повітрі і в плазмі крові, зростає концентрація оксигемоглобіну в артеріальній крові, знижується метаболічний ацидоз за рахунок зменшення кількості недоокислених продуктів в тканинах, падає вміст катехоламінів у крові, що супроводжується нормалізацією артеріального тиску і діяльності серця, зниженням дихальних розладів.

2

Киснева терапія може використовуватись і як оздоровча  методика. Завдяки насиченню крові киснем, підвищується настрій, тонус організму, поліпшується зовнішній вигляд, на щоках з’являється рум’янець, зникає землистий відтінок шкіри, вдається позбутися від постійної втоми.

Запрошуємо пацієнтів в  кабінет «Чисті  легені» для   оздоровлення та  лікування.

Для  направлення  в  кабінет  «Чисті  легені» прохання  звертатись до  сімейних  лікарів (дільничних  терапевтів).

В.о.зав.фізіотерапевтичним  відділенням Завгородня Л.М.

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

62