Автоматизованому комплексу диспансерних оглядів (АКДО) – 25 років!

Written by admin on . Posted in Останні події

Наша історія: В квітні 1992 року на базі дитячої поліклініки №1 запрацював єдиний в Україні комплекс по диспансеризації дітей та підлітків, який замінив  бригадні огляди лікарів – спеціалістів. Розробники цієї програми-професор педіатричної академії м. Санкт Петербурга І.М.Воронцов (1935-2007рр.) та товариство „ Інтелектуальні програмні системи”. На сучасному етапі розвитку медицини диспансеризація не може бути ефективною без використання обчислювальної техніки. АКДО- це перша програма в підтримку лікаря. Протягом 20-40 хвилин на дитину збирається більш як 500 медичних даних: огляд лікаря по 24 профілям медицини, анкетування батьків , інструментальні, лабораторні дослідження; видається заключення стану здоров’я дитини та рекомендації по дообстеженню у лікарів –спеціалістів для встановлення кінцевого діагнозу, лікування та оздоровлення.

Наші досягнення: Обстежено понад 90 тисяч дітей і підлітків. Якщо врахувати , що кожна дитина була обслідувана через АКДО в 6 , 10 і 14 років, то здійснено більш як  270 тисяч оглядів.

Ми підтвердили надійність, якість, широкопрофільність і достовірність АКДО. Батьки одержують вичерпну інформацію про здоров’я дитини. Даємо змогу запобігти хронізації хвороб і дбаємо, щоб діти росли гармонічними і здоровими.

Завдяки накопиченому досвіду і потужній базі даних ми підготували 15 наукових праць і 2 методичні рекомендації для батьків по профілактиці захворювань .

Наші бажання: Це 100% дообстеження дітей у рекомендованих спеціалістів, їх оздоровлення і якісна динаміка спостереження.

Наші переконання: АКДО- це потужна частина профілактичної медицини. За нами майбутнє.

Ми вдячні всім учасникам нашої 25 річної праці: батькам дітей – за розуміння необхідності, за сумлінно прочитані анкети, за спільні з нами бажання здоров’я своїм дітям; адміністрації лікарні – за технічну, матеріальну і моральну підтримку і всім нашим колегам лікарям за професіоналізм.

Наша команда: Євтушенко К.В.- лікар-педіатр вищої категорії

Баркова І.В.- лікар-педіатр першої категорії

Тимощук І. Ю.- медична сестра

Кондратенко Л.О.- медична сестра першої категорії ( в декретній відпустці).

 

 

Завідуюча АКДО                                                              К.В.Євтушенко

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

63