Актуальні питання сімейної медицини та перспективи її розвитку в рамках Всесвітнього дня сімейного лікаря

Written by admin on . Posted in Останні події

В м. Київ  18 та 19 травня поточного року  на базі Національної медичної академії післядипломної освіти ім.П.Л.Шупика  проведено науково-практичну конференцію «Актуальні питання сімейної медицини та перспективи її розвитку  в рамках  Всесвітнього дня сімейного лікаря». Організовано конференцію Інститутом сімейної медицини НМАПО ім.П.Л.Шупика сумісно з Міжнародною асоціацією «Здоров’я  суспільства». Святкування Всесвітнього дня сімейного лікаря започатковано з 19 травня 2011 року Всесвітньою організацією сімейних лікарів (WONCA). На національному рівні в Україні Всесвітній день сімейного лікаря  вперше відзначили 19 травня 2016 року.

Сімейний лікар ( лікар загальної практики ) за визначенням Всесвітньої асоціації сімейних лікарів є фахівцем, який надає необхідну первинну медико-санітарну допомогу всім членам сім’ ї, незалежно від віку, статі, характеру захворювання, з урахуванням психологічних,  соціальних , культурних і особистих особливостей пацієнта та  сім’ї.

Під час урочистого відкриття конференції пролунали вітання від представників Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, МОЗ України, Української асоціації сімейних лікарів та ін. Про перспективи розвитку сімейної медицини доклав президент міжнародної громадської організації «Міжнародна асоціація «Здоров’я суспільства», директор  Інституту сімейної медицини НМАПО ім.П.Л.Шупика, професор О.Г.Шекера.

На пленарних засіданнях, майстер-класах, за участю відомих українських фахівців, розглядались актуальні питання з практичної діяльності лікаря загальної практики-сімейного лікаря. Про нове в лікуванні хворих на подагру доклав гість з Німеччини( Мюнхен), професор Й.Хорн. В межах конференції також відбулося засідання українського молодіжного руху сімейних лікарів. В роботі конференції, серед представників сімейної медицини Херсонщини, взяла участь завідуюча відділенням поліклініки №3 КЗ « Херсонська міська лікарня ім.Є.Є. Карабелеша» Мороз Р.М.

Trackback from your site.

Leave a comment

69