Written by Админ on . Posted in Останні події

16 травня 2018 року в конференц-залі КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» відбулась загальнолікарняна конференція.

Були обговорені наступні питання:

1.«Актуальні питання нефрології». Доповідач: Фядіна Наталія Володимирівна, лікар-терапевт гастроентерологічного відділення.

2.«НВК. Сучасні методи діагностики та лікування». Доповідач: Афанасьєва Галина Ігорівна, лікар-гастроентеролог, завідувач гастроентерологічним відділенням.

Афанасьєва Галина Ігорівна в своїй доповіді висвітлила проблеми діагностики та лікування таких захворювань, як хвороба Крона та виразковий коліт. Розповіла про клінічну картину, розповсюдженність в світі, вплив спадковості на розвиток захворювання, ускладнення, некішкові прояви та сучасні методи лікування. “Диагностика та лікування ВЗК є мультидисциплінарною проблемою. Ціль терапії ВЗК – не просто зникнення симптоматики, а повний контроль над запальним процесом в кишківнику. Пацієнти з неадекватною відповіддю на стандартне лікування потребують призначення біологічної терапії” – відмітила Галина Ігорівна.

Наталія Володимирівна Фядіна розповіла про хвороби нирок, зв’язок захворювання з ожирянням, проблеми трансплантології які існують наразі в Україні. Всі ці питання були обговорені на  V з’їзді нефрологів України, який відбувся в вересні минулого року.

Підготувала Раковська І.В., інформаційно-методичний відділ

Trackback from your site.

Leave a comment

63