Медична Рада

Written by Админ on . Posted in Останні події

15 березня в конференц-залі КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» відбулась медична Рада. На порядок денний були винесені наступні питання:

  1. Про стан виконання Закону України; «Про статус та соціальний захист осіб, потерпілих в наслідок аварії на ЧАЕС» у лікарні за підсумками 2017 року. Доповідала: Камчатова Тамара Миколаївна.
  2. Про стан захворюваності населення Суворовського району на туберкульоз та хід виконання обласної та місцевих цільових соціальних програм протидії захворюванню на туберкульоз у районі. Доповідали: Толоконнікова Віра Григорівна, Самодіна Віта Валеріївна.
  3. Про стан виконання регіональної програми «Електрона охорона здоров’я». Доповідали: Керецман Ольга Михайлівна, Волкова Ольга Леонідівна, Смірнова Ірина Миколаївна, Гомонюк Ігор Васильович.

Лікар-організатор, завідувач відділенням ПМСД№4 Камчатова Тамара Миколаївна розповіла про кількість осіб, потерпілих в наслідок аварії на ЧАЕС, що перебувають на обліку в поліклініках Суворовського району, порядок їх диспансеризації, структуру хворобливості, кількість онкозахворювань серед цієї групи населення, порядок надання стоматологічної допомоги. Доповідь поповнила завідуючий дитячою поліклінікою №2, Стеценко Ганна Леонідівна – вона надала відповідну інформацію стосовно дитячого населення Суворовського району.

По другому питанню Віра Григорівна Толоконнікова, завідуючий терапевтичним відділення №1 поліклініки №1, районний терапевт, зазначила, що питання протидії туберкульозу в Україні є одним із пріоритетних напрямків державної політики у сфері охорони здоров’я і соціального розвитку. На початку 2017 року анонсували розробку нової концепції загальнодержавної соціальної цільової програми протидії туберкульозу на 2017 – 2021 роки. Стратегія якої націлена на викорінення епідемії туберкульозу до 2035 року. Створена міська цільова соціальна програма протидії захворювання на туберкульоз на 2018-2020 роки, метою якої є подальше поліпшення епідеміологічної ситуації з туберкульозом. Були запропоновані до ознайомлення нормативні документи, законодавство України, клінічні протоколи, накази по протидії туберкульозу. Також висвітлене питання залучення населення Суворовського району до обстеження на туберкульоз та турберкулінодіагностики.

Віта Валеріївна Самодіна, заступник головного лікаря з дитинства, доповіла про стан захворюваності на туберкульоз серед дітей Суворовського району і по місту загалом. Розповіла про основні причини захворюваності, стан проведення профілактичної роботи, вакцинації, кількість вакцини БЦЖ та туберкуліну на даний момент та потребу на друге півріччя 2018 року.

По третьому питанню доповідали Волкова Ольга Леонідівна – завідуючий поліклінікою №3 та  Гомонюк Ігор Васильович – інженер програміст інформаційно-методичного відділу.

Ольга Леонідівна розповіла про стан виконання регіональної програми «Електрона охорона здоров’я» на даний час, перспективи розвитку. «Реєстрація ЗОЗ, що надають первинну медичну допомогу, та медичних працівників таких закладів в єдиній електронній системі обміну медичною інформацією відбувається в тестовому режимі відповідно до рекомендацій Міністерства охорони одоров’я України в Центральному компоненті Е-healt, який розробляє Проектний офіс за дорученням та у співпраці з МОЗ у рамках Меморандуму, що дає можливість надавати базовий пакет електронних сервісів, потрібний для взаємодії з Центральним компонентом.» Для подальшого виконання та розвитку програми необхідно дообладнати медичні заклади комп’ютерною технікою.

Ігор Васильович розповів про роботу існуючої в лікарні електронної системи обліку пацієнтів, порядок реєстрації в програмі «Електрона охорона здоров’я», кількість закладів, що зареєструвалися на даний час. Медична Рада дійшла висновку, що основним завданням закладу на найближчий час є підготовка всіх служб, систем та техніки для роботи в програмі.

Наприкінці наради, головний лікар Малицька Алла Павлівна від колективу лікарні привітала заступника головного лікаря з поліклінічної роботи Керецман Ольгу Михайлівну з присвоєнням звання “Заслужений лікар України”

Підготувала Раковська І.В., інформаційно-методичний відділ.

Trackback from your site.

Leave a comment

63