Загальнолікарняна конференція

Written by Админ on . Posted in Останні події

Сьогодні, 21 березня в конференц-залі КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» відбулась загальнолікарняна конференція на тему:

  • Підготовка до можливих епідемічних ускладнень з ОНІ.
  • Актуальні питання надання ВІЛ – послуг.
  • Зоонози:  сезонне підвищення та запобігання захворюваності, діагностика, тактика ведення пацієнта.

Доповідали: Демедюк Ольга Іванівна, лікар-інфекціоніст поліклініки №1, Єрохіна Альона Олександрівна, лікар-інфекціоніст поліклініки №2.

Альона Олександрівна Єрохіна нагадала про існуючі в світі особливо небезпечні інфекційні хвороби, такі як: холера, чума, ебола, вірус Зіка, лихорадка Денге та інші. В світі за останні роки досить часто реєструють лабораторно підтверджені випадки цих захворювань, тому Альона Олександрівна звернула увагу присутніх на порядок дій при виявленні хворих з підозрою на небезпечну інфекцію, необхідність наявності пакетів первинної допомоги та засобів захисту пацієнта та лікаря.

Напередодні сезону інфекційних захворювань, які активизуються в період теплих погодних умов, Демедюк Ольга Іванівна розповіла про актуальні для Херсонської області хвороби – лептоспіроз та хворобу Лайма (борреліоз) – симптоми, шляхи зараження, методи діагностики, групи ризику. Основні групи населення, що мають ризик захворіти – це дачники, туристи, відпочиваючі на берегах водойм та в лісі, рибалки та сільгоспробітники. Нажаль, вакцинація людей проти цих захворювань не практикується, а вакцинація тварин не дає стовідсоткової гарантії захисту. Також Ольга Іванівна нагадала про первинну допомогу при укусах кліщів, засоби запобігання та профілактики.

На конференції було вкотре розглянуто питання профілактики та виявлення захворюваності на ВІЛ. Обговорені завдання інфекційних кабінетів, принципи та алгоритми тестування, документація та накази МОЗ України стосовно рекомендації обстеження на ВІЛ.

Підготувала Раковська І.В., інформаційно-методичний відділ

Trackback from your site.

Leave a comment

63