7 лютого – Всеукраїнський день масажиста

Written by Админ on . Posted in Останні події

У фізіотерапевтичному відділенні лікарні ім.Карабелеша у день свого професійного свята масажист Микола Щедролосєв знаходиться на робочому місці. Останнім часом він обслуговує по 10-12 пацієнтів на день. Щодня 22-річний молодий спеціаліст віддає частинку себе людям.

– Масаж – це не просто робота руками,- розповів Микола.- Одночасно треба «вмикати» і голову, і фізичну силу, і вміння підійти до людини психо-емоційно. Адже пацієнти прагнуть потрапити до хорошого масажиста, який не тільки технічно якісно виконує свою роботу, а ще й ділиться позитивними біотоками. А для цього у лікувальний процес включається і серце, яке обов’язково має бути добрим.

Для того, щоб розгледіти як емоційно налаштований пацієнт, медику доводилося набувати життєвого досвіду у різних клубах, на курсах: спортивних, тайських, лімфо-дренажних. Оскільки розпочав він втілювати своє бажання допомагати людям з 16-ти років. Спочатку закінчив медичний коледж, а вже сьогодні навчається на спеціальність «фізіореабілітація» у Херсонському державному університеті.

Колеги добре відгукуються про сьогоднішнього «іменинника». Кажуть, у нього доволі потужна сімейна династія медиків. Обидві бабусі по маминій і татовій лінії присвятили все своє життя медицині, саме в цій лікарні, де трудиться їх онук.

Щоправда, і батьки намагалися його «переманити» на свої життєві доріжки. Оскільки мама займається музичним мистецтвом, а тато суднобудівництвом, Микола і їм відав синову данину: 7 років займався на фортепіано, три – на гітарі та закінчив на «бакалавра» суднобудівний університет. Виходить послухав усіх, але залишився непохитним у своєму рішенні.

Професія «масажист» є однією з найпопулярніших, а також дуже престижною. Масажисти як чарівники, одними руками здатні зняти біль і напругу у людини. Масаж допомагає відновити циркуляцію крові і лімфи, позбавитися від зайвої ваги, поліпшити обмінні процеси, вивести токсини і, як наслідок, запобігти і вилікувати багато хвороб без пігулок і уколів.

Та чарівникам часом також буває непросто. Микола Щедролосєв, крім позитивних сторін професії, розповів і про те, що фізична робота вимагає системно трудитися над собою – підтримувати себе у хорошій фізичній формі. Тому щоденно по 2-3 години він займається важкою атлетикою, бодібілдингом. Навіть має певні успіхи у спорті. Але спортивна кар’єра також поступилася медицині. Так вирішив Микола.
Після 35-ти, дуже часто, як і в спортсменів, у масажистів трапляються професійні хвороби. Та нашого героя це не лякає. Він постійно навчається, удосконалює свої знання з медицини. Допомагає «бабусина» література з неврології, інформація про практику лікування захворювань інших країн. Масажист впевнений: щоб правильно допомогти пацієнту, треба володіти знаннями з неврології, кардіології, гастроентерології і навіть гінекології і проктології. Бо часто буває так, що приходить на сеанс масажу людина з болями у спині, а в процесі виявляється, що це наслідки іншого захворювання.

Так, професія масажиста цікава, але й достатньо складна. Адже йому потрібно не тільки володіти теоретичним і практичними знаннями, а також уміти гармонійно їх об’єднувати в процесі роботи.
У Миколи Щедролосєва це добре виходить. Щасти тобі, друже!

Trackback from your site.

Leave a comment

61