20 ЛИСТОПАДА – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДИТИНИ

Written by Админ on . Posted in Останні події

Щорічно 20 листопада відзначається   Всесвітній день дитини. Саме у цей день – 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про права дитини. З 1990 року у Всесвітній день дитини відзначається річниця прийняття цих основоположних документів у сфері захисту прав дитини. Це день світового братерства і взаєморозуміння дітей, день підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.

«Клініка, дружня до молоді» відзначила цей день інформаційними заходами у навчальних закладах. З метою збереження репродуктивного здоров’я підлітків були проведені інтерактивні лекції, анкетування, тренінги та перегляд відеофільмів.

Старшокласники та студенти ознайомилися з різноманітною  цікавою  інформацією: як працює жіноча та чоловіча репродуктивна система, якою повинна бути особиста гігієна дівчини та хлопця підлітків, як правильно захищатися від небажаної вагітності та інфекцій, що передаються статевим шляхом, про наслідки аборту, як впливають шкідливі звички (куріння, вживання алкоголю) на репродуктивне здоров’я підростаючого організму. Молодь прийняла активну участь у тренінгах «Як протистояти статевому насиллю» та «Як сказати «НІ!» раннім статевим відносинам і незахищеним статевим контактам». Із зацікавленням молодь обговорювала питання формування відповідального батьківства.

 

Керівник КДМ  Н.І.Крамаренко

Trackback from your site.

Leave a comment

63