20 квітня 2016 року стартував щорічний V фестиваль «Молодь обирає здоров’я»

Written by Админ on . Posted in Останні події

Фестиваль стартував

Перший день фестивалю «МОЛОДЬ ОБИРАЄ ЗДОРОВЯ»

 20 квітня 2016 року

Традиційно у квітні  КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім..Є.Є.Карабелеша», «Клініка, дружня до молоді»  та спеціалізована школа №27  проводять  фестиваль з пропаганди здорового способу життя «Молодь обирає здоров’я». В цьому році він  вже V-й, ювілейний!

Головна мета фестивалю – в цікавій формі надати юнакам та дівчатам інформацію про ризики сучасного життя, про негативний вплив шкідливих звичок,  нагадати про необхідність відповідального ставлення до свого здоров’я та навчити їх соціальним навичкам безпечної поведінки.

IMG_2807

В рамках фестивалю з навчальних закладах Суворовського району проведені інтерактивні лекції, тренінги, тестування, переглянуто відеофільми щодо пропаганди здорового способу життя, профілактики шкідливих звичок, ВІЛ/СНІДу та захворювань, що передаються статевим шляхом.

Для учнів та студентів нашого міста участь у фестивалі вже стала традиційною. Студенти  Херсонського політехнічного коледжу  прослухали  цикл інтерактивних лекцій  «Негативний вплив шкідливих звичок на організм підлітків», «Що треба знати про ВІЛ/СНІД», «Збережи репродуктивне здоров’я», «Складові здорового способу життя».

IMG_5077

В Херсонському кооперативному економіко-правовому коледжі в рамках фестивалю пройшов інформаційний захід «Репродуктивне здоров’я молоді – майбутнє нації». Спеціалісти КДМ ознайомили підлітків з основами репродуктивного здоров’я,  з наслідками ранніх статевих відносин, незахищених сексуальних контактів та ризикової поведінки, незапланованої вагітності та абортів.

IMG_5092

Студенти  взяли участь у  тренінгах  з попередження ризикової поведінки «Як сказати «НІ!» та  «ВІЛ через дружбу не передається». В інтерактивних іграх студенти засвоїли навички безпечної поведінки щодо інфікування ВІЛ та ЗПСШ.  В ході заходу підлітки переглянули відеофільми  про шляхи передачі ВІЛ- інфекції, про попередження захворювань, що передаються статевим шляхом , про негативний вплив наркотичних речовин.

IMG_5081

Волонтери КДМ провели анкетування учасників першого дня фестивалю для виявлення рівня обізнаності молоді  з актуальних питань здорового способу життя та збереження здоров’я.

IMG_5099

В заходах фестивалю приймають участь партнери КДМ: Херсонський обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом та  ХМГО «Асоціація 21 століття».

IMG_2821

Керівник КДМ Н.І.Крамаренко

 

 

1 2

 

 

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

63