16 листопада – міжнародний день відмови від куріння

Written by Админ on . Posted in Останні події

З метою привернення уваги суспільства до негативних наслідків куріння  щорічно відмічаються дві дати, присвячені цій проблемі: 31 травня – Всесвітній день без тютюнового диму та третій  четвер листопада – Міжнародний день відмови від куріння.   У 2003 році Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) прийняла Конвенцію з боротьби проти тютюну, яку  підтримали 179 країн та Євросоюз. Україна приєдналась до міжнародних програм за поширення простору без тютюнового диму.

Статистика стверджує, що понад 70% курців починали курити у підлітковому віці. Молоді люди вважають, що можуть легко позбавитися цієї шкідливої звички. Але це  не так просто  зробити. Адже залежність від тютюну – нікотиноманія – дуже сильна.  Тютюн не тільки викликає  залежність, але й приводить до великої кількості небезпечних захворювань.

«Клініка, дружня до молоді» на протязі тижня проводила інформаційні заходи з метою попередження розповсюдження куріння серед підлітків в навчальних закладах міста. На інтерактивних лекціях, під час переглядів відеофільмів молоді люди ознайомились з негативним впливом куріння тютюну  на здоров’я.

Самий масовий захід пройшов 16 листопада  у Вищому професійному комерційному училищі.  В ході флешмобу та акцій  волонтери міняли цигарки на ласощі та пропанували молоді ознайомитися з буклетами «Все про нікотин», памятками «Як кинути курити». Учасники акції та волонтери КДМ мали на меті показати одноліткам, як окремі люди можуть внести свій внесок у створення світу без тютюну шляхом прийняття на себе зобов’язання ніколи не вживати тютюнові вироби або відмовитись назавжди від цієї шкідливої звички. Корисними порадами поділились з молоддю психолог та лікарі. Жваво обговорювався  в ході дискусій позитивний вплив життя без тютюну на здоров’я  людини та екологічну обстановку у світі.

 

Керівник КДМ  Н.І. Крамаренко

Trackback from your site.

Leave a comment

70