15 травня – Міжнародний день сім’ї

Written by Админ on . Posted in Останні події

15 травня у світі відзначають Міжнародний день сім’ї.

Відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН від20 вересня 1993 року цей день  відзначається щороку 15 травня, починаючи з 1994 року. Запровадження свята було викликано стурбованістю світової спільноти сучасним становищем родини та її значенням у процесі виховання молодого покоління.

 

З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як особистості. Сім’я – джерело любові та довіри, підтримки та сили,  щастя та надії. Сім’я була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь. Завдяки сім’ї зміцнюється і розвивається держава.
Щороку день сім’ї присвячений певній тематиці. У минулому році вона звучала так: «Сім’я, освіта і добробут».  У 2018 році день сім’ї проходить під гаслом «Сім’я та інклюзивне суспільство». Як повідомляється на сайті ООН, цей день покликаний підвищити обізнаність про роль сім’ї у сприянні розвитку освіти на ранній стадії і вихованні у дітей та молоді любові до навчання.

Так співпало, що 13 травня в Україні відмічали Міжнародний день матері.

«Клініка, дружня до молоді» присвятила цим знаменним подіям декілька інформаційно-освітніх заходів, спрямованих на підвищення обізнаності підлітків у питаннях репродуктивного здоров’я. Спеціалісти КДМ провели  для учнівської молоді лекції та тренінги «Запланований вибір», «Свідоме батьківство», «Наслідки ранніх абортів», міні-квест «Сім “ Я».

Сподіваємось, наша молодь буде зростати на сімейних традиціях і  моральних цінностях свого народу.

 

 

Н.І.Крамаренко,  керівник кабінету «Клініка, дружня до молоді»

Л.О.Павловська, практичний психолог

 

Tags: ,

Trackback from your site.

Leave a comment

71