10 жовтня – Всесвітній день психічного здоров’я

Written by admin on . Posted in Останні події

Всесвітній день психічного здоров’я  відзначається за рішенням   ООН з 1992 року.  Психічне здоров’я – це стан благополуччя, в якому людина реалізує свої здібності, може протистояти звичайним життєвим стресам, продуктивно працювати і робити внесок в свою спільноту.  Психічне здоров’я є основою благополуччя людини і ефективного функціонування суспільства.

«Майбутнє наших суспільств залежатиме від того, яку увагу ми приділяємо охороні психічного здоров’я наших дітей сьогодні»,- зазначив Ахмед Окаша, президент Світової асоціації психіатрів.

Психічне здоров’я та психологічне благополуччя – фундаментальні складові життя дитини, які забезпечують формування її світогляду, дозволяють їй розкрити особистісний потенціал, стати суспільно активним громадянином.

Нарешті прийшов час дбати про психічне здоров`я, а не лікувати психічні хвороби. Людська психіка, наче  дерево,  втягує в себе навколишню любов, відчуває турботу, піклування, але також повз неї не проходить злість, ненависть, страх. Для людини недостатньо мати здорове тіло, потрібно також, щоб здоровою була душа.

«Клініка, дружня до молоді» провела інформаційні заходи для підлітків, щоб привернути увагу до  проблеми збереження психічного здоров’я та скоротити поширення невротичних, тривожних та депресивних розладів.

В навчальних закладах пройшли інтерактивні лекції та тренінги під гаслом «Скажи «НІ!» стресу».

Будьте уважними один до одного. Оберігайте власне психічне здоров’я та пам’ятайте про людей, які поруч!

 

Керівник КДМ                                                                                 Н.І. Крамаренко

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

61