Дитяча молочна кухня

На території Суворовського району розташована єдина в місті дитяча молочна кухня, яка побудована в 1992 році і є підрозділом КНП «ХМКЛ ім.Є.Є.Карабелеша». Це одна з небагатьох молочних кухонь в Україні, яка залишилась в системі охорони здоров’я.

Дитяча молочна кухня забезпечує продуктами прикорму дітей у віці з 6 місяців до 2-х років та дітей з захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

Використовуючи пастеризоване молоко 3,2% жирністю, ДМК виготовляє продукцію з 6-ти найменувань (гречана та манна каші, кефір простий та солодкий, молоко та сир).

Єдина на Україні ДМК, яка для приготування кефіру і  сиру дитячого використовує культуру живих кефірних грибків, які при сквашуванні збагачують продукти біфідо- і лактобактеріями, забезпечуючи нормальну функцію кишечника у дітей.

В роздрібній торгівлі немає продуктів, які відповідали б всім вимогам і могли б використовуватись в харчуванні дітей до 2-х років.

Щоденно дитяча молочна кухня може виготовляти до 3500  порцій дитячого харчування,  термін зберігання якого 24 години.

60