Роковини, яких мало пам’ятати !!!

Written by Админ on . Posted in Статті

26 квітня 1986 р. вогонь Чорнобиля опалив землю і душі мільйонів українців. Аварія на ЧАЕС увійшла в історію, як найбільша техногенна катастрофа, що привела до негативних екологічних, медичних, соціально-економічних наслідків. Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків.

Указом Президента України  від 14 грудня 2015 року № 702/2015 з метою гідного вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в Україні 2016 рік оголошений  Роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи.

Медична допомога особам, постраждалих  внаслідок Чорнобильської катастрофи

у КЗ «Херсонська міська клінічна  лікарня ім.Є.Є Карабелеша» відповідає Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, що постраждали внаслідок аварії на  ЧАЕС».

Станом на 26.04.2016 року  на  диспансерному обліку в Суворовському  районі

м. Херсона знаходиться 614 осіб дорослого населення, що мають статус потерпілих внаслідок Чорнобильської  катастрофи.

З нагоди 30 річчя аварії на ЧАЕС   комплексний медичний  огляд цієї  категорії населення в поліклініках  КЗ «Херсонська міська клінічна  лікарня  ім. Є.Є. Карабелеша » з  залученням лікарів суміжних спеціальностей пройшов з 14.03. 16по 26.04.16. За підсумками диспансеризації всього оглянуто 220  ліквідаторів, 195 евакуйованих,  180 переселених, що складає 96,9%  всіх постраждалих.   Всі потерпілі внаслідок аварії на ЧАЕС  знаходяться на диспансерному обліку у  дільничних терапевтів, сімейних  лікарів  та інших спеціалістів, відповідно до  показників  здоров’я. Диспансеризація  осіб, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС проводиться безоплатно (за кошти державного  бюджету) відповідно до Порядку, затвердженого наказом МОЗ  України від 27.08.10р №728 згідно з додатком 1, вимог  чинного законодавства, зокрема медичних стандартів  на засадах доказової медицини.

595 особам проведено (або заплановано) амбулаторне  проти рецидивне   лікування, згідно   показникам  здоров’я   видані  довідки  070-0 на санаторно-курортне лікування.

Ведеться планомірна робота по  встановленню причинного зв’язку захворювання с  наслідками аварії  на  ЧАЕС, тільки  за останні  п’ять років  Центральною  міжвідомчою експертною   комісією  МОЗ та  ДСНС  України  встановлений  причинний  зв’язок   хвороби  11 особам, із  них  4 особам посмертно.

Низький уклін кожному, хто пережив цю трагедію, хто рятував від наслідків цієї трагедії, хто втратив близьких в цій трагедії.  Я хочу вибачитися від імені всіх, хто мало приділяє уваги сьогоднішнім проблемам, пов’язаним з тими подіями.

Шановні чорнобильці! Бажаю Вам Божого благословення, здоров’я, терпіння, наснаги, витримки!

Завідуюча терапевтичним відділенням ПМСД №4,   лікар-організатор по  роботі  з  постраждалими  внаслідок  аварії на  ЧАЕС КЗ «Херсонська міська клінічна  лікарня ім.Є.Є Карабелеша»  Камчатова Т.М

Trackback from your site.

Leave a comment

61