Archive for Березень, 2018

Краснуха

Written by admin on . Posted in Школа медичної сестри

Красну́ха (англ. rubella; Rubella Disease, лат. rubella) — вірусне захворювання, антропонозна інфекційна хвороба, схильна до епідемічного поширення, яка перебігає з переважно потиличною лімфаденопатією (запаленням лімфатичних вузлів) та дрібноплямистою екзантемою (шкірним висипом). При захворюванні вагітних (більше…)

Біологічна роль води. Водний баланс і його види

Written by admin on . Posted in Статті

Водно-сольовий баланс в організмі людини підтримується надходженням води та мінеральних речовин і виділенням їх із сечею, калом, потом. За добу з сечею виділяється 1,2—1,5 л води і 12—25 мг розчинених у ній мінеральних речовин. Біологічна роль мінеральних речовин в організмі різноманітна — вони беруть (більше…)

Что такое спайс и как определить спайсового наркомана

Written by admin on . Posted in Профілактика захворювань

Что такое спайс, многим уже известно. Модный в молодежной среде синтетический наркотик представляет собой большую опасность для общества. Последствия употребления спайса до конца пока не изучены специалистами. Производители опасного наркотика постоянно меняют химическую формулу вещества, добавляя в него (більше…)

Written by Админ on . Posted in Останні події

Сьогодні, 28 березня у конференц-залі КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша»  відбулась терапевтична конференція.

На розгляд були винесені наступні питання:

  1. Нові аспекти міжнародних рекомендацій по веденню хворих з ХОЗЛ, згідно GOLD 2017. Доповідач:Федаш І.Л.- завідувач пульмотерапетичним (більше…)

Заболевания височно-нижнечелюстного сустава

Written by Админ on . Posted in Профілактика захворювань

Общая информация

Заболевания височно-нижнечелюстного сустава (ВНЧС) по своей частотности стоят после болезней пародонта и кариеса.

Симптомы заболевания височно-нижнечелюстного сустава наблюдают у себя до 40% людей, но не каждый обращается за медицинской помощью. Эта цифра не случайна,  ведь височно-нижнечелюстной (більше…)

Мрії здійснюються!

Written by Админ on . Posted in Останні події

З метою забезпечення високого рівня гігієни, профілактики професійного захворювання медичного персоналу, запобігання розповсюдження внутрішньо-лікарняних інфекцій, мінімізації ризиків для маленьких пацієнтів, педіатрична служба в кінці минулого року розпочала підготовку до проекту «Чиста лікарня, безпечна (більше…)

Майстер – класи на тему: «Грип, клініка, лікування та його профілактика»

Written by Админ on . Posted in Практична медицина

На базі навчально – тренувального центру  з 12 03.2018. по 23.03.2018 року  для молодших спеціалістів з медичною освітою та молодших медичних сестер   проведено цикл майстер – класів  на тему: «Грип, клініка, лікування та його профілактика»

Перший тиждень занять: « Захист медичного персоналу в період (більше…)

Польза смеха.  Смеяться, чтобы жить.

Written by Админ on . Posted in Медсестринство, Школа медичної сестри

Американскими медиками установлено, что за общее физическое здоровье и позитивное восприятие действительности отвечают определенные мозговые центры. Стимуляция этих центров излечивает множество заболеваний.

Безопасным и естественным методом стимуляции данных зон является смех, который тормозит выработку (більше…)

Чи потрібно готувати дитину до щеплення

Written by Админ on . Posted in Медсестринство, Школа медичної сестри

Перед плановим щепленням ви повинні сходити з дитиною до вашого лікаря, нехай він подивиться малюка. Обов’язково потрібно розповісти, коли і чим дитина хворіла останнім часом, це допоможе лікарю зрозуміти, чи немає простуди, що починається. Графік щеплень може трохи змінитись, якщо малюк захворів і щеплення (більше…)

Отримано сертифікат «Чиста лікарня безпечна для пацієнта»

Written by Админ on . Posted in Останні події

23 березня 2018 року   ще  один  підрозділ   КЗ «Херсонська  міська  клінічна  лікарня ім. Є.Є.Карабелеша»  долучився  до  списку   чистих  та  безпечних. Отоларингологічне відділення стаціонару стало  власником  сертифікату «Чиста  лікарня – безпечна  для  пацієнта»,  підтвердило відповідність  високим  (більше…)

Засідання колегії Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністраці

Written by Админ on . Posted in Останні події

26 березня 2018 року на базі КЗ “Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша” відбулось  засідання колегії Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації: «Про підсумки роботи галузі охорони здоров’я області у 2017 році та завдання на 2018 рік».

Для участі у роботі колегії (більше…)

Эстетическая реставрация зубов

Written by Админ on . Posted in Медсестринство, Школа медичної сестри

В наши дни мы обращаемся к медицине не только за здоровьем, но и за красотой. Так, стоматолог может подарить нам красивую улыбку, используя  различные методы реставрации зубов. Что такое художественная реставрация зубов К сожалению, не всем нам от природы даны красивые зубы идеальной формы. Как правило, (більше…)

Бесіда з зав.відділенням  ПМСД №6 поліклініки №2, лікарем  вищої  категорії  Рожковою Г.Б. у радіожурналі «Будьте здорові!»

Written by Админ on . Posted in Останні події

Туберкульоз – інфекційне  захворювання, але  його  розвиток і   поширеність залежить також від  соціальних факторів. Кризова ситуація в  економіці  України, зубожіння   населення, наслідки  Чорнобильської катастрофи призвели  до  збільшення захворюваності на  туберкульоз. Міграція населення,  алкоголізм (більше…)

Медична Рада

Written by Админ on . Posted in Останні події

15 березня в конференц-залі КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» відбулась медична Рада. На порядок денний були винесені наступні питання:

  1. Про стан виконання Закону України; «Про статус та соціальний захист осіб, потерпілих в наслідок аварії на ЧАЕС» у лікарні за підсумками (більше…)

 О чем говорят боли в животе.

Written by Админ on . Posted in Діагностика

Боль в животе – одна из самых распространенных проблем, которая является признаком непорядка в организме и не обязательно является признаком заболеваний органов пищеварения. Причин на самом деле множество: от эмоционального расстройства и простого «переела» до язвы желудка и даже инфаркта миокарда.

Обычная (більше…)

Туберкульоз: практичні поради для безпеки медиків.

Written by Админ on . Posted in Профілактика захворювань

Медичні працівники постійно стикаються із загрозою професійного інфікування при виконанні службових обов’язків.

Основними причинами розвитку внутрішньолікарняних інфекцій та зниження ефективності заходів боротьби з ними є:

  • зростання стійкості збудників до дії протимікробних препаратів (антибактеріальних, (більше…)

Мифы и реальность  туберкулёза.

Written by Админ on . Posted in Профілактика захворювань

Ежегодно в мире заболевает туберкулезом 10 млн. человек, 3 млн. умирают, из них 8 тыс. ежедневно…. И это далеко не полные статистические данные. По данным Всемирной организации здравоохранения у 1/3 населения нашей планеты туберкулезная палочка уже содержится в организме. В Украине эпидемия туберкулеза (більше…)

Загальнолікарняна конференція

Written by Админ on . Posted in Останні події

Сьогодні, 21 березня в конференц-залі КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» відбулась загальнолікарняна конференція на тему:

  • Підготовка до можливих епідемічних ускладнень з ОНІ.
  • Актуальні питання надання ВІЛ – послуг.
  • Зоонози:  сезонне підвищення та запобігання захворюваності, (більше…)

24 березня – Всесвітній день боротьби з туберкульозом

Written by Админ on . Posted in Профілактика захворювань

24 березня 2018 року буде 136-та річниця з відкриття Робертом Кохом туберкульозної палички, яка є причиною виникнення туберкульозу, найчастіше вона викликає ураження легень. І в честь цього відкриття Всесвітня організація охорони здоров’я запровадила в цей день – Всесвітній день боротьби з туберкульозом. (більше…)

24 МАРТА – ВСЕМИРНЫЙ ДЕНЬ БОРЬБЫ С ТУБЕРКУЛЕЗОМ! Общие правила сбора мокроты.

Written by Админ on . Posted in Медсестринство, Школа медичної сестри

Туберкулез – широко распространенное инфекционное заболевание, вызываемое

особым микробом, так называемым палочкой Коха, которая поражает легкие, кости, суставы и т.д. Наиболее  чаще палочка Коха поражает легкие.

Если человек заражен, то обязательно будет выходить мокрота, хоть и в небольших  количествах. (більше…)

61