Archive for Лютий, 2018

Глоссит: патология, требующая комплексной диагностики и лечения

Written by Админ on . Posted in Світ Здоров'я

По мнению врачей, рот является зеркалом человеческого организма, отражающим протекающие в нем процессы. Одним из свидетельств негативных изменений становится глоссит, протекающий в нескольких возможных вариантах.

Под дынным заболеванием понимают патологическое воспаление формирующих язык тканей, протекающее (більше…)

До 30-річчя заснування поліклініки №2

Written by Админ on . Posted in Останні події

2 березня 2018 р. поліклініка  №2 КЗ «Херсонська міська клінічна  лікарня ім.Є.Є.Карабелеша» (комплекс, до якого входять дитяча  поліклініка №1, стоматологічна  поліклініка та  поліклініка №2 для  дорослих)   відмічає 30-річчя з дня  свого заснування. В масштабах історії термін зовсім невеликий, але (більше…)

Лікар та хворий. Аспекти взаємовідносин.

Written by admin on . Posted in Статті

 «Залишатися людиною серед людей,
бо така риса характеру є  провідною
в особистості лікаря».

М.І.Пирогов      

 

Протягом усієї історії медицини провідною між лікарем і хворим була і залишається довіра, яка раніше передбачала повне право лікаря приймати рішення, а тепер орієнтується на творчу (більше…)

Маммография: все, что вас интересует об исследовании

Written by admin on . Posted in Профілактика захворювань

Ультразвуковое исследование и маммография — это широко известные всем женщинам исследования молочных желез. Доброкачественные заболевания регистрируются у 30-80% женщин. В их числе мастопатия встречается у 25% пациенток до 30-летнего возраста и у 60% — после 40 лет.

Она возникает в результате гормональной (більше…)

Онкозахворювання шкіри

Written by admin on . Posted in Статті

Останнім часом захворюваність на злоякісні новоутворення  шкіри зростає, за останні 40 років кількість хворих на рак шкіри збільшилась в сім разів. В Україні кожен рік фіксується більше двох з половиною тисяч нових випадків меланоми шкіри. Ріст захворюваності на протязі останніх десятиліть, вірогідно, (більше…)

Відбулась загальнолікарняна конференція

Written by admin on . Posted in Останні події

21.02.2018 р. о 08:00 в конференц-залі КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» відбулась загальнолікарняна конференція на тему:

1.   «Рекурентні респіраторні інфекції на фоні персистенції віруса герпеса».

          Доповідала: Гоголєва Інна Михайлівна, лікар-інфекціоніст, імунолог (більше…)

ДИАБЕТИЧЕСКАЯ НЕЙРОПАТИЯ

Written by admin on . Posted in Статті

ДИАБЕТИЧЕСКАЯ НЕЙРОПАТИЯ – это повреждение нервной системы, обусловленное сахарным диабетом, которое включает различные типы нервных расстройств. Нервы расположены по всему телу, соединяя головной и спинной мозг и остальные участки тела. Со временем высокий уровень глюкозы при диабете приводит к повреждению (більше…)

КОНКУРС «СОНЯЧНІ МЛИНЦІ»

Written by admin on . Posted in Останні події

Вже традиційно у КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня  ім. Є.Є. Карабелеша»   до свята Масляної проведена благодійна акція — конкурс «Сонячні млинці».

З привітаннями до лікарні на свято завітали поважні гості: Борис Михайлович Тодуров  –  лікар – кардіохірург, професор, заслужений лікар України, (більше…)

Экспресс-тесты на наркотические средства

Written by admin on . Posted in Статті

Прибегнуть к использованию тестов на наркотики психологи рекомендуют в том случае, если у родителей появились подозрение на употребление детьми психотропных/психоактивных веществ.

Кроме изменений в поведении ребенка, наличия следов от уколов, появление синяков, неконтролируемости его поведения и реакций, (більше…)

Відбулась оперативна нарада у головного лікаря.

Written by admin on . Posted in Останні події

14.02.2018р. о 13:00 в конференц-залі КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» відбулась оперативна нарада у головного лікаря. 

Порядок денний:

  1. Про підсумки підготовки з питань цивільного захисту населення у сфері охорони здоров’я у 2017 році та основні заходи на 2018рік.

                        Доповідав: (більше…)

Відбулась загальнолікарняна конференція

Written by admin on . Posted in Останні події

14.02.2018 р. о 08:00 в конференц-залі КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» відбулась загальнолікарняна конференція в рамках занять по медицині катастроф на тему:

1.«Поранення магістральних судин».

Доповідав: Селіщев Володимир Вікторович, лікар-хірург судинний відділення (більше…)

Всеукраїнська Акція «Безпечне кохання»

Written by admin on . Posted in Останні події

“Клініка, дружня до молоді” приєдналась до Всеукраїнської Акції “БЕЗПЕЧНЕ КОХАННЯ”, яку ініціював колектив КДМ з м.Суми. Мета акції: інформування молоді про можливі ризики небезпечних статевих відношень, про  засоби попередження небажаної вагітності, захворювань, що передаються статевим шляхом, та формування (більше…)

Загально-поліклінічна конференція для молодших медичних спеціалістів поліклініки №2 на  тему «Державна  програма  «Доступні  ліки»

Written by Админ on . Posted in Останні події

12.02.18р в  актовій  залі  поліклініки №2 КЗ «Херсонська міська  клінічна   лікарня ім. Є.Є.Карабелеша» відбулася  загально-поліклінічна конференція для молодших медичних спеціалістів поліклініки №2 на  тему «Державна  програма  «Доступні  ліки». Роль  молодших  медичних  спеціалістів в  реалізації (більше…)

Майстер-клас «Передракові захворювання, рак молочної залози та їх профілактика»

Written by Админ on . Posted in Останні події

До Міжнародного Дня боротьби з онкозахворюваннями на базі навчально – тренувального центру  КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» з 01.02.18 по 08.02.18.року  пройшли  майстер – класи  для молодших  спеціалістів з медичною освітою та молочних медичних сестер на тему: «Передракові (більше…)

Як розпізнати та вберегтися від грипу

Written by Админ on . Posted in Новини та інновації

  Ознаки грипу:

  • Різке підвищення температури тіла(понад 38 градусів) без будь-яких супутніх симптомів
  • Головна біль
  • Біль у м’язах
  • Біль у горлі,кашель
  • Нежить,закладення носа
  • Блювота і пронос

Як можна заразитися вірусом грипу:

  • Через контакт із хворою людиною,коли та розмовляє,чихає,кашляє
  • (більше…)

4 лютого Всесвітній день боротьби з онкологічними захворюваннями.

Written by Админ on . Posted in Останні події

Щороку в поліклініці №1, відзначаючи Всесвітній день боротьби з онкологічними захворюваннями, проводиться « День відкритих дверей». Мета цього заходу – звернути увагу населення до цієї проблеми.

Онкологічні захворювання – це загальна   назва, яка налічує біля 200 злоякісних новоутворень, при яких (більше…)

Озокеритолікування.

Written by Админ on . Posted in Школа медичної сестри

Озокерит – є природною гірською породою. Це поєднання парафіну, мінеральної олії, смоли та інших речовин.

Різні його родовища відрізняються за хімічним складом, та кольором: жовтий, бурий, світло-зелений, чорний. При тривалому зберіганні на повітрі озокерит темніє. Його можна розчинити в скипидарі, (більше…)

Чубатова Олена Миколаївна

Written by Админ on . Posted in Дозвілля, Медсестринство

Чубатова Олена Миколаївна палатна медична сестра кардіологічного відділення. Стаж роботи 27 років, має вищу категорію. Своє дозвілля проводить на дачі. Дуже любить виводити нові сорти роз.

Аутизм

Written by Админ on . Posted in Поради та рекомендації

Аутизм у дітей – це особливе розлад особистості, який, хоч і характеризується порушенням соціальної поведінки та пристосування до навколишніх умов, хворобою не є.

Розвивається синдром в перші роки життя дитини, коли відзначається відсутність або неадекватна реакція на слухові або зорові подразники, (більше…)

Підведено підсумки роботи в 2017 році

Written by Админ on . Posted in Останні події

За результатами роботи кожного року прийнято підводити підсумки, аналізувати досягнення та помилки, згадати визначні моменти в роботі організації, обговорити плани на майбутнє.

1 лютого 2018 року в КЗ “Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша” відбулась підсумкова медична Рада за результатами (більше…)

64