Archive for Вересень, 2017

Профілактики серцево-судинних захворювань

Written by admin on . Posted in Статті

ПРОФІЛАКТИКИ СЕРЦЕВО-СУДИННИХ ЗАХВОРЮВАНЬ

Серцево-судинні захворювання є основною причиною зниження тривалості та якості життя в сучасному світі.

Ураження судин атеросклерозом, що призводить до розвитку ішемічної хвороби серця, може роками мати безсимптомний перебіг і проявитися на стадії ускладнень (більше…)

Всесвітній день серця

Written by admin on . Posted in Останні події

Всесвітній день серця запроваджений по ініціативі Всесвітньої федерації серця при підтримці  Всесвітньої організації охорони  здоров’я і вперше пройшов в 1999 році.

Його основна задача – інформувати населення про ризики серцево-судинних захворювань та необхідності їх профілактики. Акція «Визнач рівень (більше…)

5 съезд нефрологов Украины

Written by admin on . Posted in Останні події

21-22 сентября 2017г   в  Виннице   состоялся  V съезд нефрологов Украины, в   котором  приняли участие ведущие специалисты страны в области нефрологии, диализа, трансплантации, детской нефрологии; также участвовали специалисты смежных специальностей — ревматологи, эндокринологи, кардиологи,  морфологи, (більше…)

Проведена акція «Шлях до здорового серця»

Written by admin on . Posted in Останні події

До Всесвітнього Дня серця у поліклініці № 2 КЗ «ХМКЛ ім .Є.Є Карабелеша» проведена акція «Шлях до здорового серця» з вимірюванням артеріального тиску всім бажаючим відвідувачам поліклініки.

28 та 29 вересня  до акції приєдналося 167 осіб, яким  було виміряно артеріальний тиск, з них у 57 осіб  було (більше…)

Чи є альтернатива хірургічному лікуванні фіброміоми матки?

Written by admin on . Posted in Практична медицина

Фіброміома матки  (міома, лейоміома) –  доброякісне новоутворення, що розвивається з м’язової стінки матки та є найчастішою пухлиною жіночої статевої системи. Причинами фіброміоми є генетична схильність та гормональні зрушення. Фіброматозні вузли можуть бути від декількох сантиметрів до великих розмірів. (більше…)

Вітання з Міжнародним днем лікаря

Written by Админ on . Posted in Останні події

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

В другий день жовтня нинішнього року світова спільнота відзначає Міжнародний день лікаря. Це свято є даниною поваги до лікарів різних спеціальностей, які працюють в різних країнах світу, в різних економічних, політичних та соціальних умовах.

Разом з тим, незалежно від усіх цих факторів, (більше…)

До Всесвітнього дня контрацепції

Written by admin on . Posted in Останні події

26 вересня відмічається  Всесвітній день контрацепції.  Спеціалісти “Клініки,  дружньої до молоді”, спільно з громадською організацією “ГромадаUA”, з  Центром планування сім’ї та репродукції людини, Центром планування сім’ї  пологового будинку №1 та Херсонським обласним онкологічним диспансером прийняли (більше…)

XVIII Національний Конгрес кардіологів

Written by admin on . Posted in Останні події

У м. Києві 20-22 вересня 2017 року відбувся XVIII Національний Конгрес  кардіологів.

Важливою подією на Конгресі була презентація програми профілактики, лікування та реабілітації серцево – судинних захворювань на 2017-2021 роки.

Вперше для лікарів за спеціальністю «Загальна практика – сімейна (більше…)

Сучасний погляд на інсульт

Written by admin on . Posted in Статті

Проблема інсульту є актуальною в усьому світі. По даним ВОЗ щороку  трапляється 16.8 млн. випадків інсульту. Експерти прогнозують, що ця цифра буде збільшуватись,  і вже у 2030 році  складатиме 23 млн, що обумовлено старінням населення та поширенням факторів ризику.

Для України інсульт, на сьогоднішній (більше…)

Артериальная гипертензия: мифы и реальность.

Written by admin on . Posted in Статті

Болезни системы кровообращения (БСК) сегодня – наиболее распространенная патология. В структуре общей заболеваемости они на первом месте – около 37% им принадлежит. А в структуре смертности  – до 68%.

Артериальная гипертензия, как одна из основных составляющих болезней системы кровообращения занимает (більше…)

ПАМ’ЯТІ ЛОШКАРЬОВОЇ НІНИ ІВАНІВНИ

Written by admin on . Posted in Без рубрики

23 вересня 2017 року, у віці 88 років, після довготривалої хвороби пішла із життя  Лошкарьова Ніна Іванівна.

Народилася Ніна Іванівна 30 жовтня 1928 року в м. Кривий Ріг. Все її свідоме життя було пов’язано з медициною.

Ніна Іванівна трудову діяльність розпочала з 1952 року в Дніпропетровській (більше…)

Відбулася ХV Регіональна науково-практична конференція лікарів «Сучасні можливості ангіохірургії в діагностиці та лікуванні хірургічної та соматичної патології»

Written by admin on . Posted in Останні події

22 вересня 2017 року на базі КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є.Карабелеша» була проведена ХV Регіональна науково-практична конференція лікарів

«Сучасні можливості ангіохірургії в діагностиці та лікуванні хірургічної та соматичної патології»

З вітальним словом з нагоди відкриття (більше…)

Заслужена нагорода

Written by admin on . Posted in Останні події

22 вересня 2017 р. заступник голови Національної медичної палати України, головний лікар Херсонського обласного центру громадського здоров’я Юрій Олексійович Ромаскевич вручив орденську відзнаку «Знак Пошани» завідувачу хірургічним відділенням Олександру Олексійовичу Землянкіну за вагомий особистий внесок (більше…)

Розпочала роботу ХV Регіональна науково-практична конференція

Written by admin on . Posted in Останні події

22 вересня 2017 року на базі КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є.Карабелеша» розпочала роботу ХV Регіональна науково-практична конференція:

«Сучасні можливості ангіохірургії в діагностиці та лікуванні хірургічної та соматичної патології»

З вітальним словом з нагоди відкриття конференції (більше…)

Профілактика серцево-судинних хвороб у дітей та дорослих

Written by admin on . Posted in Профілактика захворювань

Кожна людина у своєму житті обов’язково зіштовхується із серцево-судинними порушеннями. Вікові зміни органів і тканин, обмінні порушення приводять до гіпертонії, гіпертрофії міокарду, інфаркту, інсульту, серцевій недостатності, атеросклерозу судин та іншого, що скорочує життя. Ці явища настільки стрімко (більше…)

Воздушная чистка зубов аппаратом Air Flow

Written by admin on . Posted in Поради та рекомендації

Не секрет, что нерегулярная чистка зубов, курение, употребление красящих продуктов и напитков (чай, кофе, кола, вино), а также прием некоторых лекарственных средств негативно отражается на естественном цвете зубной эмали. Современная стоматология предлагает эффективный способ осветления эмали — профессиональную (більше…)

Лейкоплакия

Written by admin on . Posted in Статті

Лейкоплакия рта – это поражение слизистой оболочки ротовой полости, характеризующееся ее гиперкератозом (повышенным ороговением). Характеризуется появлением очагов уплотнения на слизистой оболочке щек, уголков рта, языка, чувством легкого жжения, стягивания и зуда. При соблюдении гигиенических мероприятий, (більше…)

Хвороба Альцгеймера

Written by admin on . Posted in Статті

21 вересня – Всесвітній день боротьби з хворобою Альцгеймера.

Хвороба Альцгеймера проявляється наявністю проблем з пам’яттю, судженнями, мовою, орієнтацією, спілкуванням і виконавчими функціям. Ініціатором Всесвітнього дня боротьби з хворобою Альцгеймера стала Міжнародна федерація Альцгеймера (Alzheimer’s (більше…)

Профілактика простудних захворювань  

Written by admin on . Posted in Профілактика захворювань

З приходом осені різко зростає кількість хворих на простудні захворювання. Причини цього явища вкрай різноманітні. Повне одужання хворих від простудних захворювань відбувається протягом одного-двох тижнів. Але нерідко грип та інші гострі вірусні інфекції дають ускладнення. Особливо небезпечна застуда (більше…)

ХV Регіональна науково-практична конференція на тему: «Сучасні можливості ангіохірургії в діагностиці та лікуванні хірургічної та соматичної патології»

Written by admin on . Posted in Останні події

Конференція буде проведена 22 вересня 2017 року на базі КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша».

Актуальність конференції полягає в її мультидисциплінарності, та можливості для фахівців практично всіх спеціальностей ознайомитися з сучасними досягненнями судинної та рентгенендоваскулярної (більше…)

73