Archive for Травень, 2017

Впровадження в дію проекту«Сталість ВІЛ-послуг»

Written by admin on . Posted in Останні події

30.05.2017 року в поліклініці № 2 КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім Є.Є. Карабелеша» для ЗМІ проведено брифінг мера міста Херсон Миколаєнко В.В., головного лікаря Малицької А.П. та фахівців лікарні щодо стану впровадження в місті проекту «Сталість ВІЛ-послуг».

Проект, який фінансується Агентством (більше…)

Обзор ежегодной весенней конференции отоларингологов Украины.

Written by admin on . Posted in Останні події

 

Состоялась Ежегодная традиционная весенняя конференция Украинского научного медицинского общества врачей-оториноларингологов на тему:

«ФАРМАКОТЕРАПИЯ И ХИРУРГИЧЕСКИЕ МЕТОДЫ ЛЕЧЕНИЯ ЗАБОЛЕВАНИЙ ЛОР-ОРГАНОВ У ВЗРОСЛЫХ И ДЕТЕЙ», 15-16 мая 2017 г. в г. Запорожье.

Прозвучало большое количество (більше…)

Конференція 2017

Written by Админ on . Posted in Статті

ПЕРШЕ ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

Шановні колеги !

Запрошуємо вас прийняти участь у роботі ХV Регіональної науково-практичної конференції на тему: «Сучасні можливості ангіохірургії в діагностиці та лікуванні хірургічної та соматичної патології», яка буде проведена 22 вересня 2017 року на базі КЗ (більше…)

Попередити інсульт!

Written by admin on . Posted in Профілактика захворювань

Інсульт – це судинна катастрофа в системі мозкового кровообігу, яка призводить до пошкодження тканин мозку – інфаркту мозку. Наслідком являється смерть хворого або тяжкі розлади мозкових функцій, втрата професійних навиків, здатності до пересування та самостійного обслуговування. Між життям людини до (більше…)

Інновації у діагностиці, лікуванні та профілактиці поширених інфекційних та неінфекційних хвороб дитячого віку

Written by admin on . Posted in Останні події

27 травня 2017 року  за сприянням МОЗ України в приміщенні Херсонського базового  медичного коледжу відбувся регіональний науково-практичний  семінар для сімейних лікарів та педіатрів області на тему «Інновації  у діагностиці,  лікуванні та профілактиці  поширених інфекційних та неінфекційних хвороб (більше…)

Відбулось заняття для сімейних лікарів

Written by admin on . Posted in Останні події

25.05.2017 р. о 13:00 у конференц-залі  КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» за підтримки Мусія Олега Степановича, народного депутата України, заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, керівника Міжфракційного депутатського об’єднання з питань (більше…)

Актуальні питання сімейної медицини та перспективи її розвитку в рамках Всесвітнього дня сімейного лікаря

Written by admin on . Posted in Останні події

В м. Київ  18 та 19 травня поточного року  на базі Національної медичної академії післядипломної освіти ім.П.Л.Шупика  проведено науково-практичну конференцію «Актуальні питання сімейної медицини та перспективи її розвитку  в рамках  Всесвітнього дня сімейного лікаря». Організовано конференцію Інститутом (більше…)

Відбулась конференція на тему: «Вірусні гепатити: проблеми, досягнення, перспективи».

Written by admin on . Posted in Останні події

24.05.2017 р. о 08:00 у конференц-залі  КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» відбулась  конференція для лікарів терапевтів на тему:

«Вірусні гепатити: проблеми, досягнення, перспективи».

Доповідали:

Демедюк Ольга Іванівна, лікар-інфекціоніст поліклініки №1, міський інфекціоніст;

Єрохіна (більше…)

Гіперурикемія. Подагра. Особливості впливу продуків харчування на розвиток гіперурикемії та подагри

Written by admin on . Posted in Статті

Подагра – хронічне системне захворювання, яке виникає в результаті порушення пуринового метаболізму, що призводить до підвищення рівня сечової кислоти в крові (гіперурикемія) і відкладання натрієвої солі сечової кислоти (урати) у тканинах опорно-рухового апарату та внутрішніх органах із розвитком вторинних (більше…)

Огляд мамолога

Written by admin on . Posted in Останні події

В  рамках формування   у  населення   прихильності   до  лікування   та   здорового способу  життя, у   тому  числі до   проходження    щорічних медичних  оглядів мамолог поліклініки №2 КЗ «Херсонська міська  клінічна   лікарня ім. Є.Є.Карабелеша» Стародубець В.П.  проводить огляди   жінок   з метою  (більше…)

Свищ в ротовой полости

Written by admin on . Posted in Статті

О свище знают немногие, а точнее, только те, кто сталкивался с ним, и врачи. Давайте подробнее разберемся что такое свищ на десне. Свищ на десне – это канал, который образуется между очагом воспаления и полостью рта. Так, инфекция ищет выход наружу и выводит гной.

Причины

Если обнаружено свищ на (більше…)

Проведено науково – практичну конференцію на тему: «Медичний менеджмент: специфіка та підходи».

Written by admin on . Posted in Останні події

19 травня  2017 року  в КЗ « Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша»  для молодших спеціалістів  з медичною освітою проведено  науково – практичну  конференцію на тему: « Медичний менеджмент: специфіка та підходи».

Доповідач: Струкова  Наталія Олексіївна, бакалавр, старша медична (більше…)

Циркониевые коронки

Written by admin on . Posted in Статті

Одним из лучших решений для восстановления красивой улыбки сегодня считаются циркониевые коронки для зубов. В них сочетаются эстетика, надежность и безопасность — такие протезы имеют минимальные противопоказания к установке и легко прослужат длительный срок.

Современная стоматология и циркониевые (більше…)

До дня Пам’яті людей, які померли від СНІДу

Written by admin on . Posted in Останні події

«Клініка, дружня до молоді» приєдналась до вуличної акції «НЕЗАБУТІ» до дня Пам’яті людей, що померли від СНІДу, яка  відбулась 19 травня у Херсоні.

За рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я кожну третю неділю травня проводиться День пам’яті померлих від СНІДу. Вперше цей день був відзначений (більше…)

Відбулась медична Рада лікарні

Written by admin on . Posted in Останні події

18.05.2017р. о 13:00 в конференц-залі КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є.Карабелеша» відбулась медична Рада лікарні.

Порядок денний:

  1. Про стан організації надання невідкладної і планової хірургічної допомоги в лікарні.

Доповідали: Селіщев Володимир Вікторович,

Землянкін Олександр (більше…)

День памяти людей, умерших от СПИДа

Written by admin on . Posted in Статті

Ежегодно в третье воскресенье мая принято вспоминать людей, умерших от СПИДа – почтить память тех, кто ушел. Важен он и для людей, живущих с ВИЧ. Это делается в том числе и для того, чтобы привлечь внимание мировой общественности к проблемам людей, которые живут с ВИЧ – позитивным статусом, в том числе (більше…)

Відбулась загальнолікарняна конференція

Written by admin on . Posted in Останні події

17.05.2017 р. о 08:00 в конференц-залі КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» відбулась загальнолікарняна конференція на тему:

1.«Цукровий діабет. Особливості ведення хворих на цукровий діабет 2 типу».

Доповідала: Мельник Світлана Олександрівна, лікар-ендокринолог поліклініки (більше…)

Стоматиты у взрослых

Written by admin on . Posted in Поради та рекомендації

Стоматит — воспаление слизистой полости рта. Возникает заболевание как защитная реакция иммунной системы на всевозможные раздражители. Чаще всего стоматит возникает у детей, но иногда наблюдается и у взрослых. Стоматит у взрослых появляется в результате ослабления иммунитета.

Виды стоматита

Стоматиты (більше…)

Синдром хронической усталости

Written by admin on . Posted in Поради та рекомендації

Синдром хронической усталости – состояние, основным проявлением которого является быстрая утомляемость, продолжающаяся или исчезающая в течении нескольких месяцев, которую невозможно объяснить другими заболеванием, текущей физической нагрузкой. Чувство усталости резко усиливается после физической или (більше…)

Поліноз

Written by admin on . Posted in Статті

Від алергії сьогодні страждає кожен п’ятий житель планети, і захворюваність щороку збільшується. На сьогоднішній день різноманітні алергічні реакції – глобальна медична проблема. Якщо XX століття прийнято вважати століттям серцево-судинних захворювань, то XXI сторіччя, за прогнозами Всесвітньої організації (більше…)

62