Archive for Вересень, 2016

VII Національний Конгрес Асоціації анестезіологів України

Written by Админ on . Posted in Останні події

З 21 по 23 вересня 2016 року у м. Дніпрі відбувся VII-й Національний Конгрес Асоціації анестезіологів України. Делегатом цього форуму, який проходить 1 раз на 4 роки, був завідуючий відділенням анестезіології та інтенсивної терапії КЗ «ХМКЛ ім. Є.Є. Карабелеша», к. мед. н. Полінчук І.С., учасником Конгресу (більше…)

ПАМ`ЯТКА ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ

Written by Админ on . Posted in Профілактика захворювань

ГРИП— це високозаразне вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті.

Грип має симптоми, схожі з іншими гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ), але є набагато небезпечнішим. Тому перші ж симптоми ГРВІ вимагають особливої уваги.

Найчастішим ускладненням грипу (більше…)

Пам’яті жертв Бабиного Яр

Written by Админ on . Posted in Статті

День пам’яті жертв Бабиного Яру традиційно проводиться наприкінці вересня – у дні, коли почалися масові розстріли, і присвячується всім загиблим в роки окупації Києва, людям різних національностей та конфесій, військовополоненим, українським патріотам, мирним жителям міста. Під час німецької окупації (більше…)

Семінар для юристів та правозахисників

Written by Админ on . Posted in Останні події

28.09.2016 року на базі навчально-тренувального центру КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» пройшов навчальний семінар для юристів та правозахисників на тему: «Толерантність та недискримінація в роботі з представниками груп, що є найбільш уразливими до ВІЛ». У якому прийняли участь (більше…)

Чистий четвер

Written by Админ on . Posted in Останні події

В дитячій поліклініці № 2 вже стало традицією проведення  акції “Чистий четвер”. Тепла осіння погода сприяла активній роботі на свіжому повітрі. В благоустрої території поліклініки брали активну участь усі працівники. Було зібрано опале листя та гілки, сміття змели та винесли. Медичні працівники добре (більше…)

Медицинские осмотры

Written by Админ on . Posted in Профілактика захворювань

Медицинские осмотры работников – это лечебно-профилактические мероприятия, проводимые в целях выявления нарушений состояния здоровья работников и медицинских противопоказаний к работе, а также в целях охраны здоровья населения, предупреждения возникновения и распространения заболеваний.

Медицинские (більше…)

Ліквідація наслідків стихійного лиха пройшла успішно

Written by Админ on . Posted in Останні події

Нещодавно працівникам клінічної лікарні довелося ліквідовувати «наслідки надзвичайної ситуації». За задумом спеціального об‘єктового навчання з питань цивільного захисту, яке проводилось 22 вересня у стаціонарі клінічної лікарні, внаслідок ураганного вітру зазнали часткових руйнувань декілька допоміжних (більше…)

Жены больных алкоголизмом

Written by Админ on . Posted in Світ Здоров'я

Особенностью наркологических заболеваний является то, что больной не только сам болеет, но и втягивает в свое заболевание живущих рядом с ним близких. Такое состояние называется созависимостью. Женщина считает себя виновной в проблемах мужа, берет на себя ответственность не только за его алкоголизацию, (більше…)

Участь представників м. Херсон у ІІ Міжрегіональній зустрічі з питань обговорення підходів та інструментів із забезпечення якості та сталості надання ВІЛ-послуг

Written by Админ on . Posted in Останні події

Фахівці КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» разом з представниками Херсонського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом та  ХМГО «Асоціація 21 століття» прийняли участь у міжрегіональній зустрічі з питань обговорення підходів та інструментів із забезпечення якості (більше…)

Загальнолікарняна конференція для медичних сестер

Written by Админ on . Posted in Останні події

21 вересня 2016 року о 13 год. відбулась загальнолікарняна конференція для медичних сестер у конференційному залі стаціонару

Тема: “Порядок подачі екстрених повідомлень в разі виявлення інфекційного хворого”.

Доповідач: Єрємєєва Наталя Володимирівна, завідувач відділу епідемічного нагляду (спостереження) (більше…)

Чесотка

Written by Админ on . Posted in Практична медицина

Чесотка – это заболевание кожи, вызываемое чесоточным клещом.

Длина самки чесоточного клеща составляет 0,3-0,4 мм. Живет она около 1 мес. Самки проделывают ходы под роговым слоем эпидермиса, откладывая там ежедневно по 2-3 яйца. Из яиц вылупляются личинки. В течение 2 нед личинки, пройдя несколько (більше…)

Врач – это не профессия, а образ жизни

Written by Админ on . Posted in Статті

Каждый человек должен избрать ту профессию, которая соответствует его природным способностям и наклонностям, тогда он будет работать, как говорится, не за страх, а за совесть. Любимому делу человек отдаёт все силы, всю энергию, все знания, и тогда это дело будет выполняться лучше, отдача будет больше.

Разумеется, (більше…)

Рекомендации по  здоровому питанию. Завтрак.

Written by Админ on . Posted in Поради та рекомендації

Уж в чем, в чем, а в  дальновидности англичанам не  откажешь. Вот уже на  протяжении нескольких веков они  едят на  завтрак овсяную кашу, и, по  данным ВОЗ, такая пища крайне необходима при соблюдении  правил здорового образа  жизни..

Подтверждением этому служит небольшой  тест

Знаете  ли Вы, (більше…)

Исследования о пользе кофе в профилактике многих заболеваний

Written by Админ on . Posted in Поради та рекомендації

Несмотря на многовековое употребление кофе, врачи до сих пор дискутируют об его влиянии на здоровье. Большинство из них считает, что напиток надо ограничить, а то и вовсе запретить. Поклонники же никого не слушают, продолжая наслаждаться и считая кофе не только вкусным, но и полезным, тем более, что (більше…)

Модификация образа жизни при сердечно-сосудистой патологии.

Written by Админ on . Posted in Світ Здоров'я

Многие думают, что предупреждение заболеваний сердца – задача крайне трудная, поэтому заранее пугаются предстоящих перемен и даже не пытаются ничего сделать. На самом деле все не так сложно.

Все очень просто. Согласно критериям ВОЗ (Всемирная организация здравоохранения) профилактика сердечно-сосудистых (більше…)

СОВЕТЫ ВЫЕЗЖАЮЩИМ ЗА ГРАНИЦУ

Written by Админ on . Posted in Поради та рекомендації

КУ «Херсонская городская клиническая больница им. Е.Е.Карабелеша», единственное в городе лечебное учреждение, имеющее право проводить  медицинские осмотры выезжающим за границу на постоянное место жительства,  учебу, в туристические поездки, длительные командировки  с оформлением медицинской документации (більше…)

Для чего нужен профилактический осмотр?

Written by Админ on . Posted in Поради та рекомендації

Не для кого не секрет, что на осмотр к стоматологу нужно ходить не реже одного раза в пол года. Об этом нам неустанно твердит реклама с экранов телевизоров, этими рекомендациями заканчивает приём каждый врач-стоматолог.

Что же может произойти за это время и почему установлен именно такой срок стоматологических (більше…)

Сучасні погляди на роль аліментарного фактора і раціональні підходи до його модифікації у хворих на гіпертонічну хворобу.

Written by Админ on . Posted in Поради та рекомендації

Серед факторів, що модифікуються та асоційовані з високою кардіоваскулярною смертністю населення країн України та Європи, слід виокремити: підвищений артеріальний тиск (АТ) (16,5 % смертей на Землі щорічно). Аліментарний фактор (АФ) або нераціональне харчування відносять до провідних факторів ризику (більше…)

Відбулася XIV науково-практична конференція

Written by admin on . Posted in Останні події

16 вересня 2016 року в КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша»  відбулася XIV науково-практична конференція на тему «Сучасні можливості колопроктології: від ранньої діагностики та етапів спеціалізованого лікування до реабілітації і профілактики (пам`яті фундатора проктологічної служби (більше…)

Вітаємо учасників та переможців Х Спартакіади працівників галузі охорони здоров’я.

Written by admin on . Posted in Без рубрики, Останні події

03-04 вересня 2016р. на території оздоровчого комплексу «Червоні вітрила» в с.м.т. Лазурне Херсонської області відбулася Х-та Спартакіада працівників галузі охорони здоров’я, присвячена головному святу країни-25-ій річниці незалежності України.

spart-1

На урочистій церемонії відкриття Х-ої Спартакіади (більше…)

70