Archive for Червень, 2014

Проблемы внутри – псориаз

Written by admin on . Posted in Профілактика захворювань

С точки зрения психологии, основная функция кожи — защитная, разделяющая человека и внешний мир. Кожные заболевания, в том числе и псориаз, формируются в результате нарушения границы.

Речь идет как о вторжении кого-то в частную жизнь без разрешения, так и о любых отношениях с внешним миром, не соответствующих (більше…)

К чему приводит лишний вес

Written by admin on . Posted in Профілактика захворювань

О вреде лишнего веса сегодня говорят по телевизору, пишут в газетах. Тема диет — одна из самых популярных и не только в модных журналах. По чему же далеко не все, кто «носит на себе» лишние килограммы, всерьез озабочены тем, какой вред это наносит здоровью, считая «огрехи» фигуры лишь недостатком внешности?

Сегодня (більше…)

Пам’яті головного лікаря

Written by admin on . Posted in Останні події

27 червня 2014 року на 76 році життя раптово передчасно пішов з життя Заслужений лікар України, Почесний громадянин м. Херсон, депутат Херсонської міської ради декількох скликань Євген Євгенович Карабелеш, який очолював КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня» на протязі 40 років.

Народився Євген Євгенович (більше…)

Как одолеть хроническую усталость

Written by admin on . Posted in Профілактика захворювань

Все люди время от времени ощущают утомление, но что происходит, когда «батарейки» садятся окончательно? Прежде чем вы потянетесь к конфетам, чтобы быстро «подзаправиться», подумайте о последствиях и вместо этого предпримите следующее.

Запрограммируйте бодрость

Если вы «сообщите» организму, что намерены (більше…)

18 річниця Конституції України

Written by admin on . Posted in Останні події

28 червня 2014 року, у Херсоні на Площі Свободи біля пам’ятного постаменту Небесній Сотні  працівники клінічної лікарні  взяли участь в мітингу з нагоди відзначення 18-ї річниці Конституції України.

В заході взяли участь голова обласної державної адміністрації Юрій Одарченко, його заступники, Херсонський (більше…)

Электрофорез на дому

Written by admin on . Posted in Технології

В магазинах товаров для здоровья, продают прибор для домашнего электрофореза. Не опасна ли эта процедура и в каких случаях она может помочь?

Электрофорез – метод лечения, который сочетает воздействие на организм постоянного тока и вводимых с его помощью лекарственных препаратов. При этом лекарство (більше…)

Отиты, связанные с отдыхом у водоемов

Written by admin on . Posted in Статті

Приближается пора отпусков. К сожалению, с отдыхом у водоемов тесно связаны некоторые болезни уха. Например, заболеваемость наружным отитом в купальный сезон приобретает характер эпидемии.

Выделяют две ушные проблемы особо характерные для морского отдыха: острый наружный диффузный отит и баротравма (більше…)

Инородное тело уха

Written by admin on . Posted in Статті

Проблема инородных тел в ухе становится особенно актуальной, как правило, в летний период. Это, прежде всего, насекомые, которые залезают в слуховой проход, принимая его за подходящее место спрятаться, а также, песок и небольшие камешки, которые попадают в слуховой проход во время игры на пляже или купании (більше…)

Лекарства-аналоги (генерики)

Written by admin on . Posted in Без рубрики

Почему в аптеке продается пять видов аспирина? Почему одно и то же лекарство от холестерина выпускается под разными названиями? Если и вы задавались этими вопросами, значит, имели дело с лекарствами-генериками. Что это такое? Хуже они или лучше «настоящих» лекарств?

Прежнее лекарство мне помогало, (більше…)

Планові профілактичні онкоогляди

Written by admin on . Posted in Останні події

З метою раннього виявлення онкопатології у поліклініках для дорослих КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня» проводяться планові профілактичні огляди чоловічого населення.

У 2014р заплановано на профогляди 7480 чоловіків старше 40 років, станом на 25 червня 2014р оглянуто 3489 осіб (46,4%), у тому (більше…)

Як правильно втамувати спрагу в спекотну погоду?

Written by admin on . Posted in Статті

Наше тіло безперервно виділяє тепло.Коли температура тіла перевищує певний поріг, включаються механізми, що оберігають від перегріву, – ми починаємо пітніти.

Рідина, що виділяється потовими залозами, складається в основному з води, певної кількості органічних сполук і мінеральних солей. Тому, якщо (більше…)

Зависимость от смартфона

Written by admin on . Posted in Без рубрики, Світ Здоров'я

Вы стали замечать, что не можете без своего смартфона прожить и часа. Даже за обеденным столом и просмотром телевизора. Можно ли избавиться от такой зависимости?

Это очень распространенная проблема в наше время. Между тем она легко решаема.

Когда вы можете выключать смартфон? Составьте график. (більше…)

Ювілейна хода лікарні та її «ювілярчики»

Written by admin on . Posted in Останні події

Анонс зустрічі колективу з «ювілярчиками» дивіться 25.06.2014 на телеканалі «Скіфія» Таврійські новини о 19:00 та 21:30

100-річний марш медичного закладу-це честь,яка випала нам, медикам, що працюють у цей славетний для нашої лікарні час.

Дитяча поліклініка №2 надає медичну допомогу більше 6-ти (більше…)

Державна підтримка хворих на туберкульоз

Written by admin on . Posted in Останні події

З метою створення у місті умов щодо забезпечення поширення епідемії туберкульозу на ХХХ сесії Херсонської Міської Ради VІ скликання від 25.12.2013р була затверджена «Міська цільова соціальна Програма протидії захворюванню на туберкульоз на 2014-2016 рр».

Фінансуванням заходів Програми, яке здійснюється (більше…)

Придбано чотири УФ – камери „Панмед”

Written by admin on . Posted in Останні події

З метою збереження заздалегідь простерилізованих виробів медичного призначення та захисту від повторної контамінації мікроорганізмів в профілактичне  відділення поліклініки №1 придбано чотири УФ – камери „Панмед”, для жіночих оглядових кабінетів, стоматологічного кабінету, дерматологічного кабінету.

УФ-камера (більше…)

Сок. «За» и «против»

Written by admin on . Posted in Світ Здоров'я

Сегодня уже все знают, что для укрепления здоровья желательно есть больше свежих овощей и фруктов. Они богаты пищевыми волокнами, витаминами и минеральными веществами, а также антиоксидантами, играющими важную роль в сохранении здоровья человека.

Но в век соковыжималок у многих возникает вопрос, могут (більше…)

Допомога постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС

Written by admin on . Posted in Останні події

Медична допомога громадянам, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС у КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня» проводиться згідно Закону « Про статус та соціальний захист громадян, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС» та директивних документів МОЗ України, Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

Станом (більше…)

Події тижня

Written by admin on . Posted in Останні події

В рамках проведення санітарно-освітньої роботи з населенням по здоровому способу життя, профілактиці захворювань та формуванню прихильності до лікування, згідно річного плану лікарі поліклініки №2 КЗ “Херсонська міська клінічна лікарня” активно співпрацюють зі ЗМІ:

– в газеті «Гривна СВ» № 23 від (більше…)

Вiтання вiд Володимира Сальдо

Written by admin on . Posted in Останні події

З Днем медичного працівника головного лікаря Малицьку Аллу Павлівну та увесь колектив лікарні Урядовою телеграмою поздоровив
Народний депутат України Володимир Васильович Сальдо

ЩИРО ВІТАЮ ВАС ТА КОЛЕКТИВ ЛІКАРНІ З ДНЕМ МЕДИЧНОГО ПРАЦІВНИКА!

Від усієї душі зичу всім вам сил, здоров’я, миру і добра.

Будьте (більше…)

Наркомания. Как уберечь своих детей?

Written by admin on . Posted in Статті

Наркотики или в широком смысле этого слова психоактивные вещества – являются большой проблемой в современном обществе. Чаще всего первая встреча с наркотиком происходит в подростковом возрасте, когда психика у ребенка еще неокрепшая, правильное мировоззрение еще не сформировано, а собственные достоверные (більше…)

71